bloc sense fulls

Sense insultar

Dijous, 25 de març de 2010 10:15 h

En nom de la llibertat no tot s'hi val, escrivia ahir Lluís Foix en aquestes pàgines. Catalunya no és la Xina i afortunadament Google no pateix cap mena de censura per part del govern, però aquí alguns han confós llibertat amb insult, i la crítica amb l'atac més groller a periodistes. Insultar la directora de TV3 li ha costat el càrrec a un conseller de districte socialista de Barcelona. Atacar greument la cap d'informatius de la televisió pública ha comportat l'expulsió del partit d'un militant convergent. Per primer cop a Catalunya les desqualificacions fetes a internet (Facebook, Twitter i blocs) per part de militants de partits contra periodistes es tradueixen en mesures disciplinàries i polítiques. Una bona notícia per a la nostra salut democràcia i per a la higiene que necessitarem per suportar la campanya electoral a la xarxa. El respecte a Mònica Terribas i Rosa Marqueta s'ha imposat davant del despropòsit que començava a perjudicar els mateixos partits. És la primera vegada que els hooligans virtuals són tractats com es mereixen i perden la condescendència fins ara imperant: "Deixa'l, és un friqui." Ens trobem, doncs, davant de la primera victòria de la seriositat contra els friquisme, i no és pas poc en una internet catalana excitada com l'actual.

No és l'única alegria de la setmana per als que defensem la xarxa amb uns principis mínims. Un estudi del Consell de la Informació acaba de denunciar la impunitat dels autors dels comentaris als diaris digitals i posa de manifest que una bona gestió de la participació dels internautes és fonamental per al prestigi d'aquests mitjans. És a dir, l'estudi avala la decisió adoptada recentment per l'AVUI.cat de moderar els comentaris. No tot s'hi val, tampoc, en pro de l'audiència.

Una altra alegria d'aquests dies ha estat la creació de Rodalia.info, una pàgina impulsada per Roger Melcior i altres joves per explicar en temps real l'estat de la xarxa ferroviària des del mòbil o l'ordinador portàtil. Els viatgers alerten de les incidències del servei amb més rapidesa que la mateixa Renfe. Hi ha, doncs, maneres imaginatives i realment útils de participar a internet sense insultar.

(Article publicat a l'Avui.)


        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

Estocolm

Divendres, 9 oct.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits