bloc sense fulls

Els socialistes murris

Dijous, 10 de juny de 2010 08:45 h

Mataró celebrarà consulta sobre la independència el dia 20, i els socialistes no s'hi han posat visceralment en contra. És ben bé que hi ha molts peessacés dins del PSC. Com els de Sabadell, que van demostrar fair play amb la consulta, tot i que quan penses en Manuel Bustos et ve al cap José Blanco i el comitè federal del PSOE sencer. Doncs, malgrat Bustos, a Sabadell, com a Mataró, les consultes es fan amb els socialistes de perfil, mirant cap a una altra banda. El municipalisme socialista -Barcelona al marge- és més murri que el socialisme orgànic que posa el crit al cel quan s'asseu al sofà per veure el documental Adéu, Espanya? o quan rebutja a la mesa del Parlament un tràmit formal com és l'admissió d'una iniciativa popular perquè, si es recullen 220.000 signatures, algun dia es pugui fer un referèndum oficial. Aquest PSC que anteposa espanyolisme a democràcia quan les urnes són cíviques, o a legalitat en el cas del referèndum oficial, hauria de prendre nota dels Bustos o dels Justos Molineros. Mirin aquest home que s'ha guanyat un personatge al Polònia. Ha fet un pas cap al sobiranisme inimaginable fa uns anys. Qui ens havia de dir que el messies de Can Zam, a qui Manuel Cuyàs va dedicar una crònica titulada Justo del gran poder, seria un dia activista independentista. Molinero ha evolucionat en totes les direccions. De taxista a magnat radiofònic, de prosocialista a sobiranista.

El país es mou, i el líder d'audiència als barris d'obrers immigrants dels anys seixanta i setanta de l'àrea metropolitana té nas (interessat o no) i sap que ara no toca clavar-se contra l'independentisme cívic. Entre d'altres motius, perquè els feus socialistes a les urbs metropolitanes cada cop són menys inexpugnables. La nova immigració, la que no escolta Ràdio Tele-Taxi perquè té parabòlica o televisió per satèl·lit, actua amb uns paràmetres molt diferents. Polèmiques com la de la burca amaguen un debat de fons sobre la integració dels ultimíssims nous catalans. El país canvia, i fins i tot Jordi Pujol obre la porta íntima a l'independentisme. Ho fa l'endemà que el Parlament admetés la iniciativa per a un referèndum que no serà de costellada.

(Article publicat al diari Avui.)


        comentaris

Home, per murri, el Sr. Molinero, que va acostar-se a CiU perquè els socialistes no li arreglaven el tema de les seves emissores, i CiU sí que ho va fer. Això ho ha reconegut ell mateix, tot i que no amb aquestes paraules.

No diria jo que és un exemple a seguir, llevat que valorem positivament el tràfic d'influències, però pel que sembla a l'independentisme no li sobren figures, i per això el treuen per tot arreu.

5 -10 -20 -tots
1comentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

22-M Calella

Diumenge, 22 mai.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits