bloc sense fulls

Respecte per Eliseu Climent

Dijous, 12 d'agost de 2010 11:15 h

El diari El Mundo dedica una sèrie d'articles a Eliseu Climent amb la conclusió que ha rebut 17,2 milions d'euros de la Generalitat de Catalunya entre 1999 i 2009, que comença a tenir contestació al propi País Valencià i que afronta un “final d'etapa” en el cas que CiU governi després de la tardor. Climent, en el punt de mira del diari de Pedro J., els lectors del qual acaben d'escollir Josep-Lluís Carod-Rovira com el personatge més odiat de l'Estat. Per a un independentista com Carod o per a un catalanista a la mítica terra de Gürtel com Climent, els atacs de Pedro J. haurien de ser un elogi.
 

Però el problema no és que Climent sigui posat sota sospita com si fos un Fèlix Millet valencià. El tema és que d'un temps ençà alguna cosa s'ha trencat en la relació entre Eliseu i els seus interlocutors al Principat. Hi ha una cantarella que denota cansament mutu. Segurament el model resistencialista de l'editor d'El Temps té més a veure amb altres èpoques. Climent és nascut l'any 40, i és lògic que mantingui un esperit combatiu basat en la trinxera de la dictadura i accentuada pel postfranquisme valencià.
 

No obstant això, cal reconèixer la seva trajectòria, per molt que hagi estat generosament subvencionat des de Barcelona. Quan alguns dels que ara el critiquen per la seva persecució recaptadora o per l'acidesa dels atacs amb l'afer dels repetidors de TV3, entre d'altres, hagi acumulat un full de serveis com el d'Eliseu en parlem. Climent no és Fèlix Millet el delinqüent; en tot cas és més Fèlix Millet i Maristany, el pare, que va ser mecenes de veritat i cofundador d'Òmnium Cultural en el franquisme.
 

Si la política d'aliances amb València ha de canviar, per adaptar-la a noves realitats i fer-la més efectiva, que no es faci sobre la base del retret o el prejudici. ¿Quin sentit tindria cremar ponts o dilapidar trajectòries com la d'Eliseu quan Josep Vicent Boira ens augura una etapa d'esplendor en les relacions entre Catalunya i el País Valencià al seu últim llibre La Commonwealth catalanovalenciana? Si estratègicament toca passar del model Països Catalans al d'eix mediterrani, que es faci amb cura.

(Article publicat al diari Avui.)


        comentaris

Si hagués rebut 17,2 milions d'Euros i els hagués emprat en benefici propi, probablement ara aquest home estaria vivint tranquil·lament en una illa paradisiaca i compartiria sastre amb "l'amic" Camps. Si a dia d'avui continua on era fa uns quants anys i lluitant amb igual empenta és, precisament, perquè -i m'hi jugaria un braç- ha estat honest i no s'ha endut ni un cèntim a la butxaca. I, per a fer coses, es necessiten diners. No é... Llegir més

5 -10 -20 -tots
1comentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits