bloc sense fulls

Tot va començar aquí

Dijous, 26 d'agost de 2010 00:00 h

Ràdio Pineda 1989


Aquest era l'estudi central de Ràdio Pineda el 1989. L'emissora municipal ocupava una casa antiga a Can Xaubet, al costat de la carretera N-II. L'edifici va anar a terra, i en aquell espai s'han fet accessos a la zona esportiva, amb camp de futbol, poliesportiu i piscina noves. Aleshores, a Can Xaubet tot eren conreus, terres i torrents. Era una casa enmig del no-res. I des d'allà funcionava la ràdio. Hi havia un parell d'estudis, el dels directes i el de les gravacions. Un dia hi vaig anar a veure en Toni Fuentes, que feia un magazine els dissabtes, i m'hi vaig enamorar. En Joaquim Burjons, aleshores director, em va fer una prova, i no sé com però em va acceptar a l'emissora per anar fent cosetes, col·laboracions, programes d'estiu en hores intempestives, després un de setmanal, un programa diari a l'estiu i finalment els informatius...

En l'última etapa, amb en Francesc Gil de director, combinava els informatius de Ràdio Pineda amb les corresponsalies d'El Punt, Ràdio Marina i amb l'arrencada de la revista Repòrter. Crec que aleshores l'emissora va fer el procés de municipalització, perquè al principi era com tantes ràdios locals, d'associacions. L'actual director, Manel Colàs, era una de les estrelles de l'emissora, però va fer el salt a altres ràdios fins que va tornar com a màxim responsable, quan ja era del tot de l'Ajuntament.

Com veieu a la foto, tot era molt autèntic. Discs de vinil i la mítica Revox (que no es veu aquí), on es gravaven els talls de veu dels informatius, i les cintes de cassette de tota la vida per a les falques publicitàries i les promocions. Res de digital, cap ordinador. L'any 89 les ràdios anaven així. Dos plats, dues cassettes, una Revox, micro per al control, i micros per a l'estudi. Fixeu-vos en quin telèfon teníem! Res de mòbils. Jo, en el magazine, feia autocontrol, és a dir, em punxava la música jo solet, locutava i llegia els diaris. També feia entrar trucades dels oients en directe, i obria la porta si venia el carter o algun veí, i deixava notícies per a la tarda enregistrades, i feia com encara avui fan molts companys en un munt d'emissores locals del país: tots els papers de l'auca.

Grans estius, grans caps de setmana, grans inicis radiofònics. Parlo de fa més de 20 anys, quan rondava la majoria d'edat i quan, en el meu cas, parlar el català correctament encara suposava un esforç. Gràcies a Ràdio Pineda i després a El Nunci d'en Paco Grau, i a Repòrter, i després a El Punt i Ràdio Marina, vaig aprendre a fer de periodista. A cobrir des d'un ple municipal fins a l'elecció de la pubilla i l'hereu de la vila. A anar a reunions veïnals de protesta i a inauguracions de l'alcalde de torn. A aixecar temes policials i fer entrevistes d'artistes que exposaven al municipi. El que sempre hem conegut com ser un tot terreny. Això que ara en diem polivalent, multimèdia o multitasca.

       
comentaris

els directors eren joaquim burjons i en josep ortet . Varem passar moltes penuries per poder llançar una radio o una emisora local d´´ aficionats aixi com era el Contrapunt . Molta gent hi va començar com espero que tambe ho fagi encara.
Fa pocs dies vaig veure una entrevista per una emisora del maresme auna sra. que al dir el seu nom ( Rosa ... ) em va fer molta ilusio dons la recordava de radio pineda d´una estudiant de primer de periodisme ............... desprers a radio i telev... Llegir més

Buenas Noches Saül: He leido tu artículo hacerca de tus comienzos en Radio Pineda y son interesantes,yo nunca habia visto un estudio por dentro ni como se desaroyaba un programa.

Lo tuyo es vocación para realizar tanto trabajos y atenderlo todo ,la verdad que es la mejor manera de aprender las cosas rápido una cosa es la teoria y otra distinta la practica.

Tiene que ser alucinante atender teléfono poner música y de extra abrir la puerta.

Yo prefiero la radio estas trabajando y escuchan... Llegir més

5 -10 -20 -tots
1comentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits