bloc sense fulls

La por a la independència

Dijous, 7 d'octubre de 2010 19:00 h

El ministre espanyol Celestino Corbacho torna a Catalunya amb el discurs de la por. Si la flamant número dos Montserrat Tura fa el discurs catalanista, al ministre de la reforma laboral i de la vaga general li toca fer l'espanyolista, i de quina manera. “Que ningú es pensi que [la independència] serà pacífica”, ha deixat anar. El PSC s'erigeix en el partit salvapàtries, de la pàtria espanyola s'entén. Una Espanya diferent de la del PP, perquè la dels socialistes catalans és de tall federal.

Una altra cosa és si la dels socialistes espanyols també ho és. Fins ara, res no fa sospitar que així sigui. Ahir els diaris anaven plens amb l'inefable Miguel Ángel Fernández Ordóñez, governador del Banc d'Espanya. “Les autonomies ens emprenyen a tots”, ha dit per retreure'ls que no facin contenció de la despesa. Ja ho veuen que la culpa de la crisi ara és de les autonomies, entre les quals s'inclou (encara) Catalunya. Ves quina cosa, ahir la portada d'un diari deia: “Els impostos a Catalunya voregen el màxim europeu”. En són conscients, de tot això, el candidat Corbacho i el governador Fernández Ordóñez?

El vot de la por a la independència és una aposta electoralment arriscada, bàsicament si has pactat i governat amb independentistes. A Corbacho li deu semblar que per competir per la centralitat electoral amb CiU cal aixecar la bandera de la unitat d'Espanya. O és una competència amb el PP i C's? O ni tant sols això, i del que es tracta és de despertar els propis votants del cinturó metropolità? Llavors que recuperin el si tu no hi vas, ells tornen aplicat als independentistes en lloc del PP.

Sigui com sigui, la fórmula Corbacho és antiga en un país que ha canviat. Convertir Espanya en un estat respectuosament plurinacional i federal és més difícil que crear un estat per als catalans. Atiar aquesta por no tindria avui prou fonament. Només cal mirar les enquestes per comprovar que l'amenaça és irreal. Mai hi havia hagut tants independentistes al carrer, però, en canvi, les enquestes profetitzen que hi haurà menys diputats de partits declarats independentistes la propera legislatura al Parlament.

(Article publicat al diari Avui.)


        comentaris

Content? A mi no em podràs fer fora. Eliminaràs el meu comentari però l'hauràs de llegir abans: ets un venut, un sectari i tard o d'hora algú et pagarà amb la mateixa moneda. Ets un llefiscós amb un complexe d'inferiorioritat només equiparable al dels dictadors.

5 -10 -20 -tots
1comentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

Instagram

Dimecres, 29 jun.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits