bloc sense fulls

Radiografia 2.0 del Govern

Diumenge, 16 de gener de 2011 00:30 h

La vicepresidenta del Govern i consellera de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, d'Unió Democràtica de Catalunya, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i el de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ambdós de Convergència Democràtica de Catalunya, són els membres del nou Equip de Govern de la Generalitat de Catalunya més actius a les xarxes socials i amb un perfil 2.0 més marcat. A part de publicar en els seus blocs i de ser presents a la xarxa social Facebook, Joana Ortega, Lluís Recoder i Josep Lluís Cleries són dels pocs consellers que escriuen a Twitter. El quart conseller que piula a Twitter és Ferran Mascarell, titular de Cultura, però, en canvi, té abandonat el seu Facebook, ja que només disposa de 28 amistats, fet que demostra que va obrir el perfil però sense usar-lo posteriorment.

L'eina 2.0 més utilitzada pels membres del Govern de Catalunya és Facebook. Vuit dels dotze membres (el president, la vicepresidenta i els deu consellers restants) tenen presència en aquesta xarxa social, on qui hi té un paper destacat és el president de la Generalitat, Artur Mas. Com que va arribar al límit de 5.000 amistats del perfil de Facebook, Artur Mas disposa d'una pàgina d'admiradors on acumula 9.440 simpatitzants. Facebook i el seu vídeobloc disponible a YouTube han estat les apostes personalitzades del fins fa poc candidat de CiU i ara president de la Generalitat.

Els consellers de Salut, Boi Ruiz; d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Josep Maria Pelegrí; d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena; i de Justícia, Pilar Fernández i Bozal, no són actius a les xarxes socials i la seva presència és inexistent, segons la radiografia que he pogut fer.

A continuació trobareu un a un tots els membres del Govern amb l'enllaç a les xarxes i eines 2.0 que fan servir. Si en trobeu a faltar alguna, feu-m'ho saber, si-us-plau, amb un comentari en aquest mateix apunt i ho actualitzaré.

> President Artur Mas:

Perfil Facebook (5.000 amistats), Pàgina Facebook (9.440 simpatitzants), Vídeobloc, YouTube (89 subscriptors)

> Vicepresidenta i consellera de Governació i Relacions Institucionals Joana Ortega:

Perfil Facebook (2.072 amistats), bloc (des del novembre del 2008), Twitter (1.878 seguidors), YouTube (1 subscriptor)

> Conseller d'Economia i Coneixement Andreu Mas-Colell:

Pàgina Facebook (470 simpatitzants)

> Consellera d'Ensenyament Irene Rigau:

Perfil Facebook (1.695 amistats)

> Conseller de Salut Boi Ruiz:

No he trobat cap eina 2.0 seva.

> Conseller d'Interior Felip Puig:

Perfil Facebook (5.000 amistats), bloc (fins el setembre del 2007)

> Conseller de Territori i Sostenibilitat Lluís Recorder:

Perfil Facebook (no figura nombre d'amistats), Pàgina Facebook (313 simpatitzants), Web personal, Twitter (2.295 seguidors), Flickr (des de l'abril del 2009), YouTube (no figura nombre de subscriptors)

> Conseller de Cultura Ferran Mascarell:

Perfil Facebook (28 amistats), Twitter (1.961 seguidors)

> Conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació Josep Maria Pelegrí:

No he trobat cap eina 2.0 seva.

>
Conseller de Benestar Social i Família Josep Lluís Cleries:

Perfil Facebook (4.119 amistats), Twitter (867 seguidors), bloc (des del novembre del 2009)

> Conseller d'Empresa i Ocupació Francesc Xavier Mena:

No he trobat cap eina 2.0 seva.

> Consellera de Justícia Pilar Fernández i Bozal:

No he trobat cap eina 2.0 seva.

        comentaris

Juraria que la consellera de Justícia tenia perfil a Facebook (si més no, el vaig veure el dia que la van nomenar). Ara no hi ha manera de trobar-lo, però

Crec que és destacable tres dels quatre consellers que no tenen eines 2.0 siguin just els consellers "més independents" i per tant amb menys trajectòria i experiència del que seria un "polític amb intenció de ser proper a la gent", no trobes? Salutacions!

5 -10 -20 -tots
1comentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits