bloc sense fulls

Municipals inèdites a Calella

Dilluns, 14 de febrer de 2011 23:45 h

Constitució Ajuntament Calella

Mai fins ara dues dones havien rivalitzat com a alcaldables en unes eleccions a Calella. Mai fins ara un alcalde socialista es presentava a la reelecció a l'Ajuntament de Calella davant d'una cap de llista nacionalista que tot i haver guanyat els anteriors comicis no va poder arribar a governar. El 22 de maig hi haurà eleccions amb un escenari totalment nou a Calella, ciutat que des del 1979 ha tingut alcaldes (tots ells homes) de tres opcions polítiques diferents: CiU (Ramon Bagó i Joaquim Rey), ERC (Josep Basart) i ara PSC (Josep Maria Juhé). També mai fins ara s'havia celebrat una campanya local en què el factor digital i les xarxes socials hagin estat influents com en l'actualitat. La campanya de les municipals serà molt interessant a Calella, la meva ciutat. Amb aquest apunt vaig fent boca.> Montserrat Candini, alcaldable de CiU

CiU va guanyar les eleccions de fa quatre anys, però no va aconseguir la majoria absoluta i li va faltar un regidor per, sumat amb l'únic edil del PP, evitar aritmèticament el pacte de govern entre el PSC i ERC que finalment va frustrar que Montserrat Candini recuperés l'alcaldia de Calella per a la federació nacionalista després de vuit anys en mans d'ERC. Quatre anys després d'aquelles eleccions i amb vuit anys de trajectòria com a regidora a l'oposició, Candini es presenta en unes condicions radicalment diferents, ja que ha estat escollida senadora a Madrid, s'ha consolidat a la direcció nacional de Convergència -dues plataformes que li han donat presència mediàtica- i repetirà com a candidata a l'alcaldia després que el novembre passat CiU guanyés les eleccions al Parlament i que el seu dirigent Artur Mas hagi assolit la presidència de la Generalitat. Candini ha compatibilitzat la feina de cap de l'oposició de Calella amb altes responsabilitats orgàniques de partit a nivell nacional i l'escó de senadora, fet que han convertit l'aspiració d'assolir l'alcaldia en un repte gairebé d'obligat compliment.

A nivell 2.0, Montserrat Candini té bloc des del 2008, actualment amb redisseny i molt enfocada a les municipals. És l'única alcaldable calellenca a Twitter amb @montsecandini, on disposa de 261 seguidors i ella segueix 121 usuaris. A Facebook, en canvi, té més predicament, amb un perfil on acumula 4.479 amistats. Acaba d'estrenar web personal nova, on integra les diferents eines 2.0, inclòs el compte de YouTube i el compte de Flickr. És la candidata més completa en l'aspecte digital. (El 2008 vaig publicar aquest perfil de campanya de Montserrat Candini.)

Constitució Ajuntament Calella

> Josep Maria Juhé, alcalde i candidat del PSC a la reelecció

Germà de l'històric regidor d'ICV Joan Juhé, prové del moviment Calella pel Canvi nascut a l'ombra de Ciutadans pel Canvi de l'època maragallista. Va formar part de la candidatura socialista encapçalada per Xavier Gaset com a independent, i a les últimes eleccions va comptar amb el suport del PSC per convertir-se en cap de llista. Ecologista, geògraf i apassionat de les caminades pel territori, Josep Maria Juhé va quedar segon aprofitant la retirada del fins llavors alcalde republicà Josep Basart (a la foto, a la dreta, entregant-li la vara d'alcalde el 2007). Com que la suma del PSC (segona força) i d'ERC (tercera) era un regidor més que CiU i el PP junts, el pacte d'esquerres es va mantenir a Calella, però amb l'ordre hegemònic invertit. Per primer cop, l'alcaldia no era independentista, sinó socialista. Juhé, doncs, és el primer alcalde del PSC de Calella, un feu electoral del sobiranisme. Tímid a l'inici del mandat, l'alcalde Juhé ha millorat en la manera de relacionar-se en públic. Té el difícil repte per davant (les enquestes són molt favorables a CiU) d'intentar rendibilitzar l'acció del govern d'esquerres en temps de tsunami nacionalista i hores baixes per al PSC a nivell nacional. El seu segell més personal pot compensar la marca.

A nivell 2.0, Josep Maria Juhé té bloc des del 2006, però defuig el proselitisme de la seva acció política. És un diari personal atípic, que explica més com és la persona que no pas la seva faceta d'alcalde. El seu perfil de Facebook compta amb 723 amistats, que poden gaudir de les imatges que hi penja durant les seves passejades i dels indrets que visita.
> Cristina Gómez, alcaldable d'ERC

És la novetat d'aquestes eleccions municipals. Dona, jove, molt formada, discreta i "de Calella de tota la vida". Els que la coneixen diuen en aquest vídeo que és molt intel·ligent, prudent i que sap treballar en equip. Encapçala la candidatura d'ERC sense haver estat prèviament regidora, però coneix la política municipal pels seus anys a la Diputació de Barcelona i per les responsabilitats orgàniques al seu partit. És una de les joves dirigents d'ERC a la comarca, com a mà dreta del president comarcal, Andreu Francisco, i del dirigent nacional Eduard López. L'alcaldable independentista relleva Jaume Puig, veterà regidor i titular d'Hisenda i tinent d'alcalde. És la cara de la renovació generacional respecte Candini i Juhé, i de la renovació en una ERC que pretén recuperar el ganxo electoral perdut amb la transició del 2007 entre l'exalcalde Josep Basart i Jaume Puig. Cristina Gómez ofereix proximitat i senzillesa, defuig l'estil personal de Candini i es desmarca del balanç de govern de Juhé que els republicans no comparteixen al cent per cent. S'ha imposat amb unitat interna respecte altres aspirants que sonaven per a ser caps de llista.

A nivell 2.0, Cristina Gómez té 459 amistats en el seu perfil de Facebook, on hi ha força fotografies d'actes polítics i ple de comentaris en el mur sobre la seva activitat diària. No té bloc personal, però sí ERC de Calella, que penja els vídeos en aquest compte de YouTube.

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

Estocolm

Divendres, 9 oct.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits