bloc sense fulls

Candini recupera Calella per a CiU

Dimarts, 24 de maig de 2011 01:00 h

Presentació de Montserrat Candini Cap de Llista per les Municipals 2011


Josep Maria Juhé [Facebook] deixarà de ser alcalde de Calella l'onze de juny. El primer alcalde socialista de la ciutat no haurà governat més d'un mandat. Juhé ha conservat els 5 regidors, tot i el retrocés generalitzat de la marca PSC, però han afluixat els seus socis d'ERC, que han passat de 4 a 2 edils. El PSC aguanta, però un dels regidors que perd Esquerra van a parar al PP, que en tindrà dos aquest mandat, i l'altre beneficia CiU, que passa de 7 a 8 i que, per molt pocs vots, es queda a un de la majoria absoluta. Montserrat Candini @montsecandini recuperarà el bastió nacionalista de Calella entre 1979 i 1999, després de dotze anys en mans de les esquerres (vuit anys alcalde d'ERC que havia guanyat a les urnes, i quatre amb alcalde del PSC).

La victòria de Candini [bloc i Flickr], a tocar de l'absoluta, suposa un retorn a l'esquema clàssic segons el qual és alcalde qui obté més vots. Candini serà la primera alcaldessa de la ciutat, i la seva arribada al càrrec s'ha d'interpretar en el context del nou mapa polític català. Amb l'onada nacionalista a gairebé totes les institucions, l'alcaldessa Candini podrà fer valer el seu pes dins de Convergència, el càrrec de senadora i també el lideratge que pugui acabar jugant a nivell comarcal i/o provincial. En el cicle iniciat el 22-M, la recuperació de Calella per part de CiU, especialment pel fet que sigui de la mà d'aquesta dona forta convergent, és una oportunitat per a la ciutat. S'obre una nova etapa, pendents dels pactes que finalment acordi CiU per garantir-se la majoria absoluta de forma estable o amb enteses puntuals.

Candini té quatre opcions possibles: començar en solitari i anar pactant en funció del tema i de l'aliat; formar govern d'ampli espectre amb el PSC; sobiranista amb ERC; o dretà amb el PP, escenari aquest últim que semblaria estrany després de l'apropament de la federació nacionalista a la plataforma Calella Decideix i del paper actiu en la consulta independentista. És qüestió de temps conèixer la via. Pactar amb Juhé formaria part d'un acord més ampli a nivell comarcal entre CiU i el PSC, mentre que l'entesa estable amb els dos nous regidors republicans, els joves Cristina Gómez [bloc] i Àngel Badalló, seria menys forçada. A la candidata d'ERC @cgomezgili li ha tocat gestionar la patacada dels republicans, probablement perjudicada per un factor local com ha estat la irrupció dels independentistes independents, solidaris i reagrupats d'Entesa per Calella. En un escenari de llistes obertes, el seu cap de llista Josep Barri @vilapou hauria pogut entrar de regidor. Amb l'actual llei electoral, s'ha quedat fora del consistori.

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

Instagram

Dilluns, 8 ago.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits