bloc sense fulls

Amor al feu socialista de Pineda

Dimarts, 24 de maig de 2011 23:15 h

L'únic alcalde socialista del Maresme que ha aconseguit majoria absoluta ha estat Xavier Amor a Pineda de Mar. La crisi i una taxa d'atur que supera el 20% castiguen Pineda i el feu electoral socialista del barri del Poblenou. La Plataforma per Catalunya també es presentava al municipi. Però ni una cosa ni l'altra li han passat a @xavieramor la factura que han hagut de pagar els seus homòlegs i companys de partit en altres ciutats de la comarca. Amor va aconseguir majoria absoluta a les anteriors eleccions, quan es presentava per primera vegada, i l'ha revalidada en els seus segons comicis com a cap de llista. Pineda de Mar, poca broma, és la tercera població maresmenca en número d'habitants, i la més habitada de l'Alt Maresme.

Els alcaldes del PSC de Palafolls, Valentí Agustí; de Malgrat de Mar, Conxita Campoy; i de Dosrius, Josep Jo; han tornat a guanyar, però sense majoria absoluta. Són tres alcaldes que necessitarien que l'operació sociovergent prosperés a nivell comarcal per garantir-se l'estabilitat institucional i uns pactes de govern amb CiU que els donessin tranquil·litat aquest mandat. A canvi, el PSC podria arribar a pactar i fer alcaldes els caps de llista de CiU a Calella (ciutat recuperada per la nacionalista Montserrat Candini), Sant Cebrià de Vallalta, Canet de Mar, Arenys de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Mataró, Premià de Mar, Premià de Dalt i el Masnou, un llistat de municipis on difícilment acabarà havent sociovergència encara que alguns socialistes ho proposin. A Mataró, per exemple, ja se sap que no hi haurà grossen koalizionen. I al Masnou, l'hàbil republicà Jaume Oliveras @oliverasmj ja s'ha afanyat a oferir-se per pactar amb CiU, passant per davant de l'hipotètic intent socialista. Una cosa és el paper i l'altra els factors locals i l'entrada en escena d'altres forces al marge dels fins ara considerats dos grans partits.

Així les coses en el bàndol socialista maresmenc, Xavier Amor és el valor més segur per continuar com a diputat a la Diputació de Barcelona pel partit judicial d'Arenys de Mar, en aquest mandat a l'oposició perquè la institució ha caigut a mans de CiU (i possiblement també del PP) després de trenta-dos anys blindats pel PSC. Com vaig escriure a l'apunt Més Amor i menys PSC abans de la campanya electoral, Amor és una figura emergent de la generació BlackBerry dels joves socialistes. Una prova és aquest vídeo de campanya per fer balanç de l'obra feta.        comentaris

i exó... que no a e nomenat el projecte de Can Carreras, que es un repte per el que no aviant lluitat cap dels Alcaldes que avien governat abans i.. ell o te a na seu programa electoral, per Pineda de Mar es un bon Alcalde per tots als seus ciutadans, sense excloure a ningú.

5 -10 -20 -tots
1comentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits