bloc sense fulls

Xenòfob és un instrument musical?

Dijous, 26 de maig de 2011 13:30 h

Xenòfob ha estat l'adjectiu més utilitzat en els mitjans de comunicació i en els entorns polítics per referir-nos al partit Plataforma per Catalunya. Xenòfob amunt i avall. Un cop posada aquesta etiqueta a la Plataforma de Josep Anglada, els periodistes i els polítics responsables ens quedàvem tant amples. Ja està, ja hem advertit a la ciutadania del perill d'aquesta gent. I amb la consciència tranquil·la, ens dedicàvem a una altra cosa.

Xenòfob sembla un instrument musical. Segurament bona part de la població no sap que això vol dir por als estrangers, fòbia als immigrants, rebuig a les persones de cultures diferents. És una paraula que no s'entén amb facilitat, i ja se sap que les campanyes electorals avui es basen en missatges senzills i directes. Per exemple, el que feia servir la pròpia PxC: “Primer els de casa”. Això ho entén absolutament tothom. La manera de combatre-ho des dels mitjans i la política preocupada per la convivència era usar aquesta paraula que sembla un instrument musical.

Racista no queda tant bé com xenòfob, perquè es basaria només en la raça i l'ètnia, però els veïns del cinquè primera ho interpreten a la perfecció. Com que no hem dit racista, sinó que hem tocat l'instrument musical, els candidats paracaigudistes que Josep Anglada ha anat repartint pel territori han acabat fent forat i ara te'ls trobes al saló municipal i en tots els plens que es faran el proper mandat.

Els socialistes són les principals víctimes electorals del llenguatge políticament correcte i de l'excés de prudència. Mireu, si no, Salt i Mataró, o pregunteu també a Vic, ciutats on els seus alcaldes han llegit el resultat de Plataforma com una derrota. Mentre els socialistes Iolanda Pineda i Joan Antoni Baron o el democratacristià Josep Maria Vila d'Abadal feien discursos sobre cohesió social, Josep Anglada repartia d'amagat uns xecs falsos de 4.000 euros a nom d'un tal Mohamed Alcabir Samir emesos pel Pacte Nacional per la Immigració. Quan aquesta propaganda arribava als veïns del cinquè primera, a qui els ha tocat patir la crisi econòmica, la seva reacció era automàtica: primer els de casa.

(Article publicat al diari Avui.)


        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits