bloc sense fulls

És ara que heu de piular, polítics!

Dilluns, 30 de maig de 2011 13:45 h

Captura de pantalla 2011-05-30 a las 13.22.42

Molts polítics no han entès absolutament res, de la política 2.0 i de les potencialitats i compromisos que implica la xarxa. Han fet campanyes analògiques de bombardeig de missatges electorals traslladades a les xarxes socials, i quan s'han fet les eleccions ho han deixat córrer i s'han quedat tant amples. Una llàstima, una altra decepció. Quan estàs en precampanya o ja entrada la campanya i observes l'allau de candidats que s'hi posen, o els posen, a les eines 2.0 tens un punt d'emoció. Ingènua emoció, perquè t'arribes a creure que l'endemà dels comicis o, millor encara, quan governin, usaran la xarxa i aprofundiran en la conversa i la relació amb la ciutadania a través de les 2.0. Doncs no. Un cop han aconseguit el vot, o s'han quedat sense, et diuen un bona nit i tapa't en forma d'abandonament deliberat de les eines digitals. Fan un flash back al món analògic amb una rapidesa que fa por. Potser és que la persona o els equips que els han estat portant la campanya 2.0 han de treballar per a un altre client, company de partit o senzillament que han de tornar a les seves tasques habituals en un altre lloc. Així de trist, així de real.

Hi ha, però, excepcions. He recollit aquesta piulada de Ferran Falcó, cap de llista de CiU a Badalona, sobre el qual hi ha una pressió extraordinària en totes les direccions, ja sigui perquè permeti que el PP es faci amb l'alcaldia de la ciutat o perquè se sumi a un pacte amb el PSC i ICV-EUiA per frustrar-ho. En @ferranfalco és dels polítics que ha entrat bé a Twitter, i dels que no només no l'han abandonat la nit del 22-M sinó que en fa un ús interessant. És precisament entre la nit electoral i la constitució dels ajuntaments, el dissabte 11 de juny a les 12 del migdia, que necessitem que els nostres polítics piulin. Si no, de què? O és que ara es tracta de tornar als pactes postelectorals de despatxos al marge de l'opinió de la gent? Si era això, ja tenen un motiu més per entendre la indignació de les acampades. És ara que els ciutadans (i els periodistes encara més) volem que piuleu, polítics!

        comentaris

Aquí també va piular! http://www.youtube.com/watch?v=27aeP5LlxpY&feature=player_embedded#at=189 de 1:50 a 3:10 LES COSES CLARES

Totalment d'acord, Saul... més o menys tractava d'apuntar el mateix a bit.ly/k1AgVC O els polítics s'adonen que les xarxes no són un espai per a traslladar el tradicional 'autobombo offline' o corren el risc de ser superats per la societat que sí utilitza Internet per dialogar.

5 -10 -20 -tots
1comentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits