bloc sense fulls

Talent periodístic 2.0 de Tarragona

Divendres, 3 de juny de 2011 19:00 h

Sopar #canallesca Tarragona

La relació comença el juliol del 2007, concretament amb aquest apunt. Dóna peu a la presentació a Tarragona del llibre Nació.cat, que va ser organitzada pels periodistes tarragonins del Saló dels Penjats, una pàgina col·lectiva que va anunciar l'alto-el-bloc-permanent el maig del 2008. Després d'aquella presentació a La Capona amb el gran Manuel Sanromà, un dels pares del domini .cat, i del periodista blocaire Jordi Salvat, una de les ànimes d'aquest grup de professionals, vam fer un sopar mític, del qual es conserva testimoni gràfic i que va ser l'origen de la relació professional amb Miquel Codolar @mcodolar i Pere Francesc, dos bons periodistes que provenien del Diari de Tarragona. Des de llavors, el contacte amb el reducte dels Penjats ha estat a través de blocs i de les xarxes socials. Un dia, no recordo quan, em truca en Salvat i em consulta què em sembla que escrigui un llibre sobre Alejandro Fernández, el cap de llista del PP que ara té números de convertir-se en alcalde de Tarragona. Li dic que sí, que per què no. I la cosa va endavant. En Salvat, però, encara no m'ha enviat el llibre.

Dies enrere en Salvat, que ara té opcions per fer coses interessants en el nou mapa comunicatiu i institucional de la demarcació, em truca per dir-me que això dels Penjats ha donat pas a un grup de periodistes i assessors de comunicació enganxats a Twitter i que es fan dir #canallesca. Quan dic tots vull dir tots ells menys la Gisela Pladeveya, que és d'Olot i treballa a Tarragona per a El Punt, i encara no en té, de Twitter, tot i els últims rumors. En Salvat em proposa de fer un sopar amb ells, i li dic que sí. Anit es va fer la desvirtualització, com demostra la fotografia. I amb en Guillem Ramos fins i tot ens hem fet amics. El d'anit va ser el tercer sopar, perquè em van precedir com a convidats els amics periodistes Toni Aira @toniaira i Xavier Graset @xgraset. En aquests sopars existeix una regla d'or que és l'off the Twitter, que és l'off the record aplicat a les xarxes socials. Hi ha passatges informals de la conversa distesa que queden fora del relat 2.0 de l'àpat, i això permet al convidat estar en confiança i als comensals treure-hi el màxim de suc. Després, per rematar-ho, i a pocs metres dels indignats acampats davant de l'Ajuntament de Tarragona hi va haver moment Rosita. Per cert, gràcies Fèlix, ai Xavier Fähndrich, per convidar-me! Un plaer.

Qui són els membres de #canallesca? Aquí va la relació de talent professional i inquietud 2.0 aplegada ahir al restaurant del Teatre Metropol: Laia Solanellas, periodista esportiva i fotògrafa de delCamp.cat, @amiplim / Guillem Ramos, editor de delCamp.cat, @ramossalvatIvet Batet, gabinet de premsa de l'Ajuntament de Cambrils, @tafaneraRuth Troyano, coordinadora tècnica de Cultura a l'Ajuntament de Tarragona, @rtroyanoJordi Salvat, director de Comunicació del Consell Comarcal de l'Alt Camp, @jordisalvat / Coia Ballesté, delegada de Catalunya Ràdio a Tarragona i la veu de la participació dels oients en les retransmissions futbolístiques del mestre Puyal, @coiaballestJordi Baró, periodista de Catalunya Ràdio, la ràdio nacional de Catalunya, @jordibaroXavier Fähndrich, soci de la consultora Mints Mind, @xfahndrich / Josep Escaño, periodista a l'Ajuntament del Vendrell, @JosepEscano / Xavier Menduiña, soci de la consultora Mints Mind, @xmenduinaYolanda Fernández, cap de comunicació de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp, @eYolandaFSGisela Pladeveya, periodista d'El PuntLaia Díaz, periodista del diari Més Tarragona, @LadyKirschen / Núria Valls, periodista de Catalunya Ràdio, @nvalls

Seguim!

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits