bloc sense fulls

La destral del PP a Balears

Dimarts, 7 de juny de 2011 09:00 h

RAJOY-BAUZA01

Menys corrupte, però més espanyolista. Així és el nou Partit Popular a les illes Balears. José Ramón Bauzá, a la foto al costat de Mariano Rajoy, és menys sensible a la llengua catalana que Jaume Matas, però ha tingut l'encert de vetar els imputats per corrupció a les llistes electorals. Majoria absoluta conservadora per passar pàgina als governs progressistes i/o nacionalistes presidits pel socialista Francesc Antich. La nova etapa a les illes comença dura, segons es desprèn de l'entrevista d'Andreu Manresa amb el president balear electe a El País. El desmantellament dels mitjans de comunicació públics és una de les fixacions del PP, que els considera "un luxe que no ens podem permetre". Resultat: el tancament de la ràdio i la televisió pública de Mallorca. Resultat: 115 professionals al carrer. Objectiu: estalviar 11 milions anuals.

El tancament de Radiotelevisió de Mallorca era un dels compromisos electorals del PP, i Bauzá el manté en peu encara que molts alcaldes del seu partit han aprovat mocions de suport a l'ens públic de comunicació en els seus ajuntaments. Hi ha una realitat en el nou PP balear, que mira més a València i Madrid que no pas a Barcelona, molt allunyada de la sensibilitat catalanista expressada pel mateix partit a les batlies. Dos mons. I què passarà amb la televisió autonòmica IB3? Que es prepari, perquè Bauzá la considera "un altre luxe" perquè en temps de crisi resulta "impossible gastar més de 60 milions anuals". El substitut d'Antich a la presidència balear té els números al cap: "Les dues televisions consumeixen 300 milions en quatre anys." El tancament de Radiotelevisió Mallorca dóna peu a tuïts com aquest o aquest altre d'Emma Socies @emmasocies, cap d'informatius d'Ona Mallorca @OnaMallorca. Ànims, Emma. Per a alguns, els mitjans públics de proximitat són luxes innecessaris. I més si són en llengua catalana, oi?

        comentaris

Gràcies pel suport, Saül El més dolorós és que rere la dràstica decisió de tancar Ona Mallorca i TVM no hi ha cap argument de pes, ni tan sols l'econòmic. Ràdio i Televisió de Mallorca [M] és un mitjà públic absolutament auster i sense dèficit. La seva creació va ser aprovada per unanimitat política la passada legislatura i des de llavors hem aprofundit en un mitjà de proximitat,... Llegir més

5 -10 -20 -tots
1comentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits