bloc sense fulls

Mataró: una casa per a tots

Dimarts, 7 de juny de 2011 22:45 h

anglada vete tu

"A cada mentida de Plataforma per Catalunya, s’hi ha de respondre amb la veritat explicada amb pèls i senyals. Cal que els partits polítics perdin la por a parlar d’immigració i ho facin amb seriositat i rigor. Convertir aquesta qüestió en tabú és adobar el terreny perquè hi madurin les falsedats i els rumors on pesquen vots les formacions xenòfobes. La immigració ha estat i és un fenomen positiu per a la ciutat, tant econòmicament com social. És clar que també suposa reptes, però a la llarga ens acabarà enfortint. A Mataró hi han viscut íbers, grecs, romans i carolingis; hem passat les migracions de l’interior cap a la costa i dels pobles a les grans ciutats i, en els últims cent anys, s’han produït les onades de nouvinguts dels anys 20, la dècada dels 60 i el tombant del segle XXI. Que a hores d’ara es pretengui fer distincions entre “els de casa” i “els de fora” només pot explicar-se a partir d’una enorme desconeixença de la nostra història i una por terrible a allò desconegut. Per sort, totes dues coses tenen solució."

Extret del manifest publicat a MataróNotícies.cat @MataroNoticies signat per Joan Salicrú (periodista), Francesc Amat (investigador), Toni Rodon (politòleg), Ramon Radó (periodista) i Joan Safont (periodista). Fotografia de Pollo Norte.

        comentaris

Reprodueixo part del teu text, perquè aquí rau el problema: "Cal que els partits polítics perdin la por a parlar d’immigració i ho facin amb seriositat i rigor". S'han passat anys i panys mirant cap a una altra banda, aplicant in extremis polítiques "bonistes" que no solament no han resolt el problema, sinó que cada cop l'han empitjorat més.

Quant al comentari d'en Xavier, jo diria que el bandalisme i l'agressivitat son dues actituds socialment negatives compartides pels autòctons ... Llegir més

Totalment d'acord. l'única cosa no acceptable és la immigració bandàlica, agressiva, la que fa mal.

5 -10 -20 -tots
1comentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

Instagram

Dilluns, 15 ago.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits