bloc sense fulls

El Partit Popular ja és aquí

Dijous, 9 de juny de 2011 19:15 h

El Partit Popular, virtual soci de CiU a Tarragona i mal menor amb l'alcaldia en minoria a Badalona, no només no rectifica al País Valencià en la persecució al senyal de la televisió pública catalana, sinó que l'endemà de les eleccions declara la guerra al català a l'escola. A les Illes Balears, on el PP acaba de recuperar el govern amb majoria absoluta, els catalanistes ja tremolen i ahir mateix s'hi manifestaven. L'Obra Cultural Balear tindrà tanta feina com fins ara en tenia Acció Cultural del País Valencià. Tancament de mitjans de comunicació en català i afebliment de la llengua a l'ensenyament són la declaració de principis d'un José Ramón Bauzá que s'assembla més a Francisco Camps que a Jaume Matas. Un PP de tall espanyolista, emmirallat en Madrid, governarà País Valencià i Illes Balears.

Mentrestant al Principat, el PP té molts números d'ocupar significatives quotes de poder de la mà de CiU. No només alcaldies com la de Gandesa, on amb un únic regidor el PP tindrà dos anys l'alcaldia gràcies a un pacte amb CiU. Possiblement a Castelldefels i Badalona, on el pacte i el no-pacte, respectivament, permetran al partit fundat per Manuel Fraga Iribarne conquerir aquestes alcaldies, a l'espera que es confirmi l'entrega durant dos anys de l'alcaldia de Tarragona o una discreta entesa a la totpoderosa Diputació de Barcelona. Un PP racista i xenòfob a Badalona, però que representa el recurs contra l'Estatut, la catalanofòbia desacomplexada a la resta de l'Estat i una hostilitat amb l'autogovern que depèn d'alts i baixos electoralistes.

En pocs mesos, CiU passarà de l'ostracisme a la major acumulació de poder legítimament aconseguit a les urnes després d'una dura travessa del desert. De només tenir Sant Cugat del Vallès i la Diputació de Tarragona a tenir-ho pràcticament tot. Cal, doncs, que la CiU que camina cap al dret a decidir obri les portes al PP anti-Estatut? No es tracta de fer cordons sanitaris com amb la racista Plataforma per Catalunya, perquè tot el PP no és com el de Badalona. Però no estaria malament que fessin cas de les línies vermelles amb el PP que demana el futur alcalde de Girona.

(Article publicat al diari Avui.)


        comentaris

Molt ben analitzat. Les enteses amb el PP son quelcom semblant a voler anar del bracet amb algú que t'atonyina, llegeixis trinxada de l'Estatut. CiU pot acabar prenent mal, si no és curosa en les seves relacions. Si no es toca de peus a terra, en qüestions de poder, com en tantes altres coses, es pot cabar morint d'èxit.

5 -10 -20 -tots
1comentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits