bloc sense fulls

Èxit del mapa dels #nousajuntaments

Dilluns, 13 de juny de 2011 08:30 h


Mostra Pactes curiosos nous ajuntaments Catalunya 2011 en un mapa més gran

Èxit del mapa de pactes municipals curiosos. Una setantena de pactes de govern peculiars, ja sigui perquè la força més votada ha estat marginada a l'oposició, perquè els acords són aparentment anti-natura, perquè la votació en el ple d'investidura ha donat alguna sorpresa o senzillament perquè el no-pacte ha permès que algun candidat xenòfob acabés accedint a l'alcaldia. Des de la tercera ciutat del país fins a la vila més menuda del territori, aquesta feinada ha estat possible gràcies a la col·laboració de més d'un centenar d'internautes, que m'han fet arribar la informació a través de Twitter a @saulgordillo, però també al mur del meu Facebook o amb comentaris a l'apunt en aquest bloc amb què dimecres començava la iniciativa. Anem cap a les 30.000 visualitzacions del mapa, sumant les lectures d'aquest bloc i les visites a Google Maps. En només cinc dies.

La clau ha estat convidar els usuaris de les eines 2.0 a participar-hi, anar-ho contrastant fins allà on era possible, primer amb les dades dels resultats electorals i després consultant webs i preguntant als meus seguidors a Twitter, als quals ja demano d'entrada disculpes per l'ús intensiu d'aquests dies. Twitter, amb el fil de conversa entre la comunitat catalana que ha triomfat #nousajuntaments, i Google Maps han estat les eines. Criteri periodístic i dinamització ha estat la meva contribució amb una comunitat molt participativa. Potser hi ha alguna informació millorable. El que està clar és que aniré fent manteniment i actualització del mapa amb les aportacions de tots vosaltres. Ha de ser una font de consulta, revisable i ampliable. Gràcies! Seguim!


        comentaris

Quina llastima que alguns tingeu un país tan petit, i de 4 províncies espanyoles. Al País Valencià n'hi ha hagut de molts casos sorprenents, i a Mallorca també, com el cas d'una trànsfuga del PSM que pacte amb el PP una batlia. La feina és molt bona, però el significat regionalista que en desprèn és molt dolent

Important no deixar-se Reus: despres de 32 anys d'ajuntament socialista, CiU(10) pacta amb el PP(6) per desbancar al PSC(8). Els altres regidors son per: AraReus(2), CUP(1). El consistori diu adeu a la CORI, regidor del qual anava vestit d'Elvis, entre d'altres coses.

Dues més per afegir a les Comarques Gironines. Juià, el grup independent JM (Agrupació d'Electors Juià Millor), llista més votada, 3 regidors, estarà a l'oposició després del pacte entre CPJ-PM (Compromís Per Juià-Progrés Municipal) i CiU, que van obtenir dos i tres regidors, respectivament. L''alcaldia és per a CPJ-PM.
Massanes: l'alcaldia és per al PSC (2 regidors), quan la força més votada va ser IPM-AM (Independents per Massanes-Acord Municipal), també amb 2 regidors.
Enhora... Llegir més

Bona iniciativa, Saül. Felicitats. Et proposo separar visualment les dues categories: "alcalde que no pertany a la llista més votada" i "Majories antagòniques". Canviant el color del marcador n'hi hauria prou. Crec que el mapa milloraria. Cordialment, Boris

A Camarasa ( La Noguera ), un pacte entre CIU ( 3 regidors ) i PSC ( 1 regidor ), han fet fora a la llista mes votada INDEPENDENTS PER CAMARASA-ENTESA ( 3 regidors ).

5 -10 -20 -tots
1
-
2 >comentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits