bloc sense fulls

L'alcalde independentista Puigdemont

Dissabte, 2 de juliol de 2011 22:00 h

Mas, Duran i Carles Puigdemont a Girona.

Carles Puigdemont és alcalde de Girona, el primer alcalde independentista després de 32 anys d'hegemonia socialista. Aquests dies tothom centra l'atenció en Barcelona i en Xavier Trias, i és lògic pel pes de la capital sobre la política catalana, però avui m'interessa més parlar de Puigdemont @KRLS perquè forma part d'una nova fornada de quadres de Convergència desacomplexadament independentista i amb molt de futur per davant. Per a Trias, l'alcaldia de Barcelona és l'última estació del seu llarg trajecte polític. Per a Puigdemont, i per als molts Puigdemonts que són alcaldes de CiU des de l'anterior o des d'aquest mandat, la carrera política està tot just arrencant en l'àmbit institucional. Caldrà seguir Albert Batalla, alcalde de La Seu d'Urgell; Marc Castells, batlle d'Igualada; i Carles Puigdemont a Girona i tants d'altres que formen part de la nova generació de CiU. Allunyats de la pepevergència, molt més proclius als acords amb ERC (Puigdemont no podrà, perquè els republicans s'han evaporat a la plaça del Vi en favor de la CUP) i amb una visió del camí a seguir ben clara: la sobirania plena. Els uneix també la joventut i una sensibilitat per les eines digitals i 2.0 inqüestionable.

En apunts anteriors he posat l'accent sobre els pactes CiU-PP per l'impacte negatiu a nivell institucional, polític i de país. Amb l'elecció ahir de Puigdemont com a alcalde de Girona, una plaça molt simbòlica no ens enganyem, vull destacar que hi ha moltes convergències dins de Convergència, i que tinc la impressió que els ajuntaments seran una pedrera determinant per al sector sobiranista i per als que hagin de regenerar discurs i partit en el futur, arribat el cas que alguns lideratges o vies ideològiques entrin en via morta. Batalla i Castells ho tenen més fàcil. A Igualada, hi ha un pacte CiU-ERC amb majoria absoluta. A Vic, per exemple, Josep Maria Vila d'Abadal, d'Unió, ha pactat amb ERC, però sense majoria absoluta. El cas de Girona és més complicat, i Puigdemont arrenca mandat en minoria i en solitari, imitant una mica Trias i la geometria variable d'obligat compliment.

Carles Puigdemont és periodista, un boig de les tecnologies, de les xarxes i de les eines 2.0. El vaig conèixer a El Punt fa gairebé vint anys, i hem tingut l'oportunitat de treballar plegats i de col·laborar en diversos projectes. Sempre l'he respectat professionalment, perquè fa 15 o 20 anys ja tenia la dèria de la imatge internacional que es tenia de Catalunya i dels catalans, i perquè s'ha preocupat de projectar-la i d'explicar-la al món. Fruit d'una relació personal intensa, d'amistat, em va demanar de col·laborar al seu projecte Catalonia Today i després, molt per culpa seva, vaig acabar anant a parar a una de les seves criatures, l'Agència Catalana de Notícies, de la qual ell va ser-ne impulsor i el primer director i jo el tercer. Hem anat plegats en l'aventura apassionant dels mitjans de comunicació, la participació i la conversa a Internet, i en un cert moment ell va fer una aposta per la política de partit (de política, n'ha fet sempre com a activista i militant) essent diputat i portaveu a l'Ajuntament i ara alcalde de Girona i diputat al Parlament de Catalunya.

Li desitjo tota la sort i encert a l'amic Carles Puigdemont. Espero que la cap de l'oposició, Pia Bosch @pia_bosch, amb qui he mantingut un relació molt més curta, però un tracte molt afable, també tingui sort i encert. Al capdavall, que un i l'altra se'n surtin cadascú des de la seva posició institucional i política voldrà dir que la ciutat de Girona superarà la crisi general actual i el canvi d'etapa política en aquest mandat. Des de l'àmbit estrictament dospuntzero, serà interessant seguir l'actuació d'un alcalde referent en aquest terreny i d'una cap de l'oposició que també ho ha fet molt bé amb les eines digitals. Endavant!

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

Galícia

Diumenge, 14 jun.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits