bloc sense fulls

Un pare del .cat per implantar el .bcn?

Dimarts, 12 de juliol de 2011 21:00 h

Presentació Nació.cat Tarragona

Un dels pares del domini .cat podria acabar implantant el .bcn? Situació divertida que s'arribaria a produir si finalment l'Ajuntament de Barcelona apostés pel domini propi de la ciutat, un cop l'ICANN ha obert la porta a una Internet de tall més comercial, en què pràcticament tothom podria disposar de matrícula pròpia a la xarxa. Però abans l'Ajuntament hauria de decidir fer el pas per demanar el .bcn si hi ha voluntat política, objectius clars i, sobretot, disponibilitat econòmica. La paradoxa no seria només que un alcalde nacionalista com Xavier Trias faria realitat un domini de ciutat promogut per l'anterior alcalde socialista Jordi Hereu, amb el rebuig de l'anterior Govern de la Generalitat i del grup municipal de CiU. La curiositat és que seria el nou gerent de l'Institut Municipal d'Informàtica de l'Ajuntament de Barcelona, Manel Sanromà, un dels pares del .cat i membre del patronat de la Fundació puntCAT, qui hauria de concretar-ho. El nomenament del tarragoní Sanromà, un dels pioners de la Internet catalana i amic de Vinton Cerf, és la garantia que el .bcn no serà utilitzat per afeblir el .cat si finalment arriba a funcionar. No només pel perfil de Sanromà, un sobiranista de pedra picada, sinó pel del seu tinent d'alcalde, Antoni Vives, que no ofereix dubtes sobre el seu compromís amb la identitat catalana.

Antoni Vives ha fitxat Sanromà com a gerent de l'Institut Municipal d'Informàtica, el motor del consistori que compta amb gairebé mig miler de treballadors entre personal propi i extern. Poca broma. La maquinària és tant potent que el tàndem Vives-Sanromà, vells coneguts de l'època dels governs de Jordi Pujol a la Generalitat amb projectes com l'Administració Oberta de Catalunya i el portal cat365, vol que sigui motor de projectes com la ciutat intel·ligent i oberta. Lligar-ho amb el discurs de la tercera tinència d'alcaldia que ostenta Vives, que s'anomena Hàbitat Urbà i inclou Urbanisme, Medi Ambient i Sistemes d'Informació i Telecomunicacions. El repte no és menor.

El que vindria a ser el substitut de la carismàtica Marta Continente a l'Ajuntament de Barcelona en l'actual desembarcament nacionalista és un home amb caràcter. No deixa indiferent ningú i desprèn conviccions fermes. Va de cara i és de llarg recorregut. Dels primers a entrar a la xarxa, de la comunitat Tinet, del board de la Internet Society, del puntCAT, de les primeres accions de la Generalitat a Internet... i ara a l'Ajuntament de Barcelona reclutat per Antoni Vives. Les casualitats, per acabar-ho de lligar, han fet que Sanromàes retrobi amb Amadeu Abril, l'altre pare de la criatura .cat que ha participat en els treballs tècnics que l'equip d'Hereu va encarregar per dotar-se del .bcn. Volta el món de la xarxa i torna al Born del .bcn.

(Sanromà és el del centre de la fotografia, que és del 2007 a la llibreria La Capona de Tarragona, on vam presentar el meu llibre Nació.cat sobre l'obtenció del domini.)

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits