bloc sense fulls

L'ombra d'Aznar és allargada

Dijous, 25 d'agost de 2011 19:00 h

Aviat començarà el curs polític en un clima electoral marcat per una demoscòpia que fa por per la majoria absoluta de Rajoy i una disputa en clau catalana entre Chacón i Duran que poc servirà per canviar el rumb del nou inquilí de La Moncloa. Hauran passat dues legislatures de Zapatero, que era procliu a l'estat plurinacional, i la qüestió catalana està com està. Mirin dos detalls. Les matrícules dels cotxes i el català als parlaments. Aznar es va acomiadar fent passar per l'adreçador el parc mòbil espanyol amb el seu model uniformador de les xapes. Cap distintiu autonòmic, només a la E d'Espanya, quedant com més centralista que el jacobinisme francès. Zapatero va prometre posar-hi remei, i vuit anys després hem de suportar que el portaveu del govern català ens encoratgi a posar adhesius d'Òmnium per tapar la E amb el CAT a risc que els Mossos o els de la Guàrdia Urbana ens posin una multa. La paciència de l'activisme fora de la llei té límits, i no suma grans complicitats.

L'altre cas és el del català al Congrés espanyol i al Parlament Europeu. Al Senat se'ls va ocórrer fer alguna sessió amb traducció a totes les llengües oficials i la caverna mediàtica va muntar un escàndol pel cost dels “pinganillos”. Hem hagut de suportar imatges del diputat Joan Tardà increpat per Manuel Marín o José Bono pel fet d'emprar la nostra llengua. Ni el Congrés tolerarà que es parli alguna llengua que no sigui l'espanyola ni Espanya demanarà formalment i sincera a Europa que el català sigui oficial a Estrasburg i Brussel·les com ho és el gaèlic.

Si algun dia els catalans volguessin resoldre aquests assumptes que ni Aznar, Zapatero i Rajoy ajudaran a superar, l'única manera ja la saben. Es diu estat propi.

(Article publicat al diari El Punt Avui.)


        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

Nació.cat

Dimecres, 3 oct.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits