bloc sense fulls

Cinc anys d'El Periódico amb .cat

Dijous, 15 de setembre de 2011 23:00 h

Aquest mes farà 6 anys de l'obtenció del domini .cat per a la llengua i la cultura catalanes. A les 1.04 del 16 de setembre de 2005, l'ICANN va aprovar el primer domini de tot el món destinat a una comunitat lingüística i cultural. Aquest mes també farà 5 anys que El Periódico va apostar pel .cat, contribuint amb el seu volum de visitants i de pàgines a fer d'aquest domini un dels més actius de la xarxa i que el català sigui una de les llengües globals amb més presència a Internet. En aquest temps, hi ha més de 50.000 webs amb la matrícula .cat, segons aquest comptador a temps real creat per la fundació que administra el domini.


El Periódico de Catalunya supera els 5.000 exemplars des del naixement de l'edició impresa en català. El mateix 28 d'octubre del 1997, coincidint amb l'aparició al quiosc d'El Periódico en català, la web ja va començar a informar en aquesta llengua oferint tots els seus continguts traduïts. El www.elperiodico.cat és la primera edició digital amb @puntcat d'un gran rotatiu de Catalunya, el primer d'Espanya que va sortir a Internet, el novembre de 1994. La web d'El Periódico, però, va aparèixer l'abril de 1995, essent el segon mitjà de comunicació de l'Estat en treure pàgina web. L'Avui se li va avançar dos mesos. La pàgina de Telemàtica a El Periódico de Luis Ángel Fernández Hermana, ànima del primer Congrés de Periodistes Digitals (1998), va convertir aquest professional i el diari en referència entre els pioners d'Internet a tot l'Estat des del novembre de 1995.


Amb aquest apunt que deixa constància de l'aposta innovadora d'El Periódico per Internet i del seu compromís amb el català al quiosc i des dels orígens també a la xarxa, tal i com recollia en el meu llibre Nació.cat, inicio aquest bloc.


        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

Praga

Divendres, 6 mar.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits