bloc sense fulls

#PresidentCompanys

Dimecres, 19 d'octubre de 2011 09:00 h

David Minoves #PresidentCompanys


Dissabte es va commemorar el 71è aniversari de l'afusellament del president de la Generalitat de Catalunya Lluís Companys. L'arenyenc Marc Soler va proposar que entre les 10 i les 11 del matí de dissabe els usuaris de Twitter fessin servir l'etiqueta #PresidentCompanys per intentar situar-la com a trending topic (TT). Hi ha una certa fal·lera arreu amb l'obtenció de trending topics que contribueixen a visibilitzar moviments o reivindicacions ciutadanes o polítiques. A Catalunya, d'això anem ben servits. L'activisme digital català, que hauria de ser mereixedor d'algun premi internacional, ara centra el seu interès en Twitter i els famosos TT.

La crida de @marcsic va tenir un seguiment important. Entre les 10 i les 11 del matí es van fer 4.632 piulades amb l'etiqueta #PresidentCompanys, incloent-hi les repiulades (RT, de retweet). En total, 1.026 usuaris van enviar algun missatge a Twitter en record del president màrtir amb aquesta etiqueta (hashtag), segons dades aportades per Arnau Udina @arnauuc. Gràcies a ell puc oferir-vos aquí el top 10 d'usuaris amb més piulades i repiulades amb #PresidentCompanys fetes durant aquella hora:

Marc Soler i Colomer                     192
Dani Sardà i Lizarani                     122
Despertaferro14                             115
Despertaferro21                             112
David Vallespí                                104   
Lloi Tarradas Isern                         103   
Virgínia Vallejo                               103   
Anna Llaberia Pedret                       88   
Patrici Larousse                               83   
Xavier Martínez                                80   

La piulada més retuitejada ha estat aquesta de David Minoves [a la imatge], la segona aquesta de Toni Albà, i la tercera aquesta d'Òmnium Cultural. Aquestes dades corresponen a l'hora concreta del matí, però durant tot el dia #PresidentCompanys es va anar utilitzant per centenars d'usuaris de Twitter.

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits