bloc sense fulls

Generació 'Crackberry' del PSC

Dijous, 20 d'octubre de 2011 20:00 h

El periodista Iñaki Ellakuría va posar etiqueta a una colla de joves socialistes de perfil catalanista i liberal: generació Blackberry. Com la majoria de lectors sabran, la multinacional canadenca RIM va patir la setmana passada uns dies horribilis per la caiguda del servei d'internet en els Blackberry a Europa, Àfrica, Àsia i Sud-amèrica, arribant puntualment a Mèxic, el Canadà i els Estats Units. Aquests telèfons sinònim de robustesa i seguretat van fer figa per un error en un commutador, i durant hores i alguns dies els terminals van servir només per parlar i enviar SMS. Cap de les aplicacions i serveis en línia van funcionar, i ha quedat ja l'etiqueta de Crackberry.

Amb la famosa generació Blackberry del PSC està passant el mateix. L'intens debat precongressual dels socialistes catalans es viu en els mitjans de comunicació sense que s'hagi sentit ni una paraula als integrants de la generació Blackberry. Rocío Martínez-Sempere, Marcel Pruna, Marc Murtra, Carles Rivera, Francesc Vallès i Meritxell Batet, entre d'altres, no es mullen en el ball de noms per dirigir el PSC i tampoc no pren partit (mai millor dit) del debat ideològic. Un excés de prudència i càlcul, que alguns atribueixen a covardia per no perdre els càrrecs, regeix les joves promeses socialistes.

Aviat s'acabarà el mandat de José Luis Rodríguez Zapatero com a president espanyol, i es tancarà una etapa en el PSOE marcada per aquell congrés en què el diputat lleonès va desbancar contra pronòstic qui tenia tots els números d'accedir a la secretaria general, José Bono. Zapatero va ser valent. L'acompanyava, entre d'altres, Carme Chacón, que el 20-N pot acabar mantenint la taca vermella a Catalunya mentre al conjunt de l'Estat el tsunami blau del PP serà espectacular. Ja veurem què passarà amb Chacón si Alfredo Pérez Rubalcaba s'enfonsa després de les eleccions. Al PSC, però, aquells que s'inspiren en Chacón haurien de prendre'n bona nota si no volen quedar-se amb l'etiqueta de generació Crackberry.

(Article publicat a El Punt Avui.)


        comentaris

No hi ha cap comentari



comentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents






traductor



follow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits