bloc sense fulls

Eguiguren i Quintana a Twitter

Divendres, 21 d'octubre de 2011 18:00 h

Captura de pantalla 2011-10-20 a la(s) 20.35.31


EL PERIÓDICO és un diari atent a les reaccions dels seus lectors, i dels internautes en general, a la web i les xarxes socials. Aquesta setmana hi ha hagut dos casos concrets que demostren la importància de ser-ne sensibles, així com la necessitat d’una relació fluïda i enriquidora entre el suport digital i el tradicional del paper. Dimecres, EL PERIÓDICO publicava una entrevista de Mayka Navarro al líder dels socialistes bascos Jesús Eguiguren, que va ser molt sincer i crític amb el paper del seu partit en el procés de pau, especialment del lehendakari Patxi López. L’entrevista sortia a l’edició empresa, i des de primera hora també era disponible a la versió en línia del diari.

Ràpidament es va escampar per Twitter i per les versions electròniques d’altres diaris i mitjans de comunicació d’arreu de l’Estat, i l’entrevista -més enllà d’etiquetes a Twitter amb paraules concretes- va marcar l’actualitat de la jornada. La periodista @maykanavarro va ser la primera en difondre i sacsejar l’entrevista a Twitter, i lògicament els comptes @elperiodico_cas i @elperiodico_cat. Els lectors més intel·ligents i ràpids van fer de prescriptors a les xarxes recomanant-ne la seva lectura. Un de molt destacat va ser Jordi Évole, amb aquesta piulada que va arribar al quart de milió de seguidors que té al seu compte de Twitter. I així, sumant el ressò dels mitjans tradicionals que citaven EL PERIÓDICO, la taca d’oli es va anar fent molt gran. Ho expliquen en aquesta informació, i en aquesta altra, els companys de la redacció digital.

L’altre exemple de la setmana, però a la inversa, és la polèmica lingüística a partir de la intervenció del cantant Gerard Quintana en el programa El Convidat de TV3. Dilluns a la nit, durant l’emissió d’#elconvidat l’eina Twitter va treure fum per les piulades crítiques de molts usuaris amb el cantant pel fet que parlés en castellà a casa amb els seus fills. La ressaca de tal ciberpolèmica televisiva va ser tal que aquest dijous, @gerardquintana publica un article explicant la seva versió del debat a l’edició impresa d’EL PERIÓDICO, que des de primera hora del matí també és a la versió digital i ha circulat abundantment per les xarxes socials. Moltes mostres de suport al cantant de Sopa de Cabra, que dilluns a la nit van quedar eclipsades per una allau de piulades àcides respecte “el mite” que suposava Quintana. O sigui, el camí al revés, perquè en aquesta ocasió és un debat a les xarxes socials el que força la necessitat d’una traducció periodística en els formats tradicionals. Informació i article d’opinió del protagonista involuntari de la polèmcia. Novament, EL PERIÓDICO atent i àgil al comportament dels lectors i els ciutadans en els entorns anomenats 2.0. I els casos que vindran!

(Article publicat al bloc El Periódico en xarxa.)


        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

Captures

Dijous, 12 mai.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits