bloc sense fulls

Assalt de la dreta a TV3

Dimecres, 21 de març de 2012 08:00 h

La pornografia política del pacte entre CiU i el PP arriba a la seva màxima esplendor a l’ens que governa la televisió i ràdio públiques. Amb l’excusa de l’austeritat, la dreta es carrega la pluralitat que perseguia la llei del tripartit, de manera que quatre partits amb representació parlamentària quedaran marginats. I els socialistes, segona força catalana, aspiren a una cadira que no servirà de res. El corró conservador s’escuda en raons econòmiques i només un conseller no estaria proposat per la pepevergència.

El partit que està contra l’escola catalana –em refereixo al model d’immersió lingüística– i que va recollir firmes per tot Espanya contra l’Estatut aprovat en referèndum, és a dir, el PP, ocuparà la vicepresidència d’una de les icones del pujolisme, eina fonamental del que fins aquest moment es denominava construcció nacional o estructura d’Estat. El partit que impedeix l’emissió de TV3 a València i tanca mitjans públics en llengua catalana a les Balears, o sigui, el PP, serà la mà dreta del nou president de CiU a la Corpo. Armand Querol, vidalquadrista i aznarista, un exregidor de Rubí encantador i simpàtic, ha d’estar a l’ens que regeix la televisió i ràdio públiques. L’anomalia és que el seu ascens a la vicepresidència posi en perill la trajectòria d’una TV3 líder que emet documentals com Adéu, Espanya? i apaga el senyal de la diversitat parlamentària. Més conservadora i gens progressista, com a expressió del resultat a les urnes, la nova Corpo també peca de (encara) més partidisme. Només un parell de noms –Josep Puigbó i Josep Vilar– emeten alguna confiança en l’àmbit professional.

La setmana que Convergència afronta el congrés de la seva suposada radicalització sobiranista, el Govern d’Artur Mas perpetra l’enèsima involució nacional, ara a la joia de la corona que és (¿era?) la nostra. No sé què deu pensar Jordi Pujol del futur que l’espera a TV-3 i, especialment, a la seva admirada directora, Mònica Terribas.

(Article publicat ahir a El Periódico de Catalunya)


        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

Calella

Dissabte, 11 jun.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits