bloc sense fulls

El mètode Estivill de Mariano Rajoy

Dilluns, 16 de juliol de 2012 23:30 h

El mètode del doctor Eduard Estivill per aconseguir que els nens s’adormin és conegut. Quan un nadó no aconsegueix adormir-se, la mare o el pare el deixen que plori un parell de minuts abans de consolar-lo. Van a tranquil·litzar-lo i se’n van de la seva habitació. El deixen plorar tres minuts més, el tornen a calmar i se’n van. El nadó plora cinc minuts més i normalment s’adorm esgotat de tant plorar.
 
El president Mariano Rajoy sembla imitar el doctor Estivill, tractant la ciutadania d’infantil i esperant que la societat es cansi de plorar i, esgotada, s’adormi. El mètode Estivill requereix fermesa. La dreta tendeix a apropiar-se el discurs de la fermesa, però solament l’aplica als febles, mentre transigeix amb defraudadors, banquers i poderosos. Rajoy i les seves diputades hooligans més que ferms són cruels perquè pretenen que la gent s’adormi enganyada i insultada.
 
Acaba de sortir publicat 'Lo que España necesita', llibre d’urgència dels professors Vicenç Navarro, Juan Torres López i Alberto Garzón Espinosa, que repassen els incompliments electorals del PP i denuncien la falta de fonament de les retallades. Cada vegada són més les veus acadèmiques que clamen contra les polítiques de retallades que no vagin acompanyades d’estímuls al creixement.
 
Fora de les aules, la ciutadania es comença a revelar i convertir el plor en crit. Hi ha molt cabreig, i aquest recorre totes les capes i sectors de la societat a la mateixa velocitat que Rajoy, i Artur Mas a Catalunya, apliquen tisorades sense oferir cap horitzó. Si la dreta que governa Espanya i Catalunya no rectifica el camí de menys drets i prestacions socials amb més impostos, la dilapidació de l’Estat del benestar donarà pas a un malestar generalitzat. La classe mitjana va camí de volatilitzar-se, i l’escenari al qual ens enfrontem serà el de classe privilegiada i classe treballadora, sense matisos ni mitges tintes.

(Article publicat a El Periódico de Catalunya)


        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

Raimon Obiols

Divendres, 13 ago.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits