bloc sense fulls

50 anys de La Quadra

Dilluns, 27 d'agost de 2012 02:30 h

Aquest és l'escrit del meu pare, Antonio Gordillo, publicat al llibre editat recentment amb motiu del cinquantè aniversari de La Quadra, de Calella:


"La Quadra celebra els seus 50 anys d'història i com a professional del sector i amic de la casa només puc que felicitar l'amic Josep Sitjas, la seva família i els treballadors d'aquest establiment emblemàtic de la nostra ciutat i comarca. La història de La Quadra és la del treball continuat, la professionalitat i l'obstinació del seu fundador Pere Sitjas i del seu fill Josep. La Quadra ha estat durant anys, i ho segueix sent, un negoci d'èxit basat en una fórmula aparentment senzilla però que només en Pere i Josep Sitjas han sabut explotar i consolidar en el nostre entorn. La proposta és, com diu un rètol del propi establiment, 'taberna típica, dancing, solera de vi, pernil, formatge i bona música'. Així de simple i alhora així de potent. L'amic Josep s'hi ha dedicat en cos i ànima i només la perseverança fa que en el nostre sector els locals funcionin, el client se senti a gust i disfruti dels seus moments, d'uns moments que els professionals tenim l'obligació de cuidar fins a l'últim detall com molt bé saben fer a La Quadra.

Amb en Josep ens uneixen la dedicació completa als nostres negocis, la màxima atenció a la nostra clientela i la passió per la bona cuina i el bon menjar. Tots dos hem començat en negocis familiars i ens hi hem deixat la pell per aixecar-los, a la mateixa ciutat, a Calella. Tots dos hem estat empresaris i clients, en Josep venint al restaurant de casa i jo, els meus treballadors i la meva família ananat a La Quadra a passar bones estones després de dures jornades laborals. Moltes nits hem tancat les portes d'El Hogar Gallego i hem anat a La Quadra a saludar en Josep, comentar la jugada, prendre una copa i picar alguna cosa abans de retirar-nos a casa a descansar per, al cap de ben poca estona, tornar a començar. Durant anys, hem compartit inquietuts, com a empresaris d'hosteleria, com a persones preocupades per l'ofici i la professió, però també com a calellencs. Ell sempre darrere la barra, punxant discos i controlant fins a l'últim detall. No se li escapa ni una.

Quan vaig arribar a Calella l'any 1965, sol amb només 16 anys, provinent de Los Santos de Maimona (Badajoz), vaig fer cap al carrer Miquel Cuní. A pocs metres la família d'en Josep tenia un establiment, i just en el carrer paral·lel, al carrer Raval, hi havia La Quadra, que en els seus inicis, el 1962, havia adoptat el nom de Casa Sebastián. Estic parlant dels inicis del turisme a Calella, dels anys d'arribada de moltes persones de fora de Catalunya que hem treballat de valent per aixecar-la. La Quadra és un establiment que ens trasllada a aquells anys, és un local clàssic que mai passa de moda. Em porta molts records de la meva arribada a Calella, del meu pas per la pagesia, la construcció i, des de fa una bona colla d'anys, la hostaleria. Em porta records d'amistats i de diversió, de les etapes de la vida com a jovenet, com a solter que sortia amb la colla i com a pare de família. Per a moltes persones, La Quadra no és un simple local, sinó un símbol de les vivències d'una Calella pionera en el turisme de sol i platja, d'una Calella que atreia i continua atraient catalans d'arreu no només a l'estiu sinó durant tot l'any.

Els 50 anys de La Quadra i els 35 d'El Hogar Gallego han estat una contribució al mig segle de Calella com a ciutat pionera en el turisme vacacional. Els amics de La Quadra es mereixen un bon reconeixement per part dels que hem treballat i seguim treballant perquè Calella, l'hosteleria i el turisme segueixin sent un motor a la nostra comarca i al nostre país. Per molts anys, Josep!"

Antonio Gordillo, cuiner i empresari del restaurant El Hogar Gallego (Calella)

        comentaris

buena persona Antonio Gordillo.

HACE 25 AÑOS, YO ERA CLIENTA HABITUAL DE LA CUADRA, UN LUGAR ENTRAÑABLE, DONDE NOS DIVERTIAMOS CON UN GRUPO DE AMIGOS DE LA ZONA, QUE NOCHES LOCAS Y DIFERENTES DEL AMBIENTE DE BARCELONA, LAS RECUERDO CON MUCHO CARIÑO. GRACIAS. FINA

5 -10 -20 -tots
1comentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits