bloc sense fulls

Menyspreu de CiU pel Maresme

Divendres, 7 de desembre de 2012 22:00 h

Antic arsenal actual Parlament de Catalunya, Barcelona

Que CiU treiés 50 diputats a les eleccions del 25 de novembre no s'ho esperava ningú. Tothom pensava que, com a mínim, mantindria els escons del 2010. Això volia dir treure 35 diputats per la demarcació de Barcelona, però el 25-N la participació va ser més alta i l'electorat va castigar CiU, tot i donar-li una amplíssima victòria. La federació nacionalista ha aconseguit 26 diputats per Barcelona, i el candidat del Maresme més ben situat a la llista, Benet Maimí, d'Arenys de Mar, ocupava el lloc 30.

La comarca, per tant, s'ha quedat sense cap dels 3 diputats de CiU de la breu legislatura passada, un gravíssim accident que només es podrà solventar amb la renúncia de fins a 4 dels 26 electes. Si pleguen 4 diputats, perquè acabin ocupant responsabilitats en el segon govern d'Artur Mas (o per altres motius), el Maresme recuperaria un dels 3 diputats que CiU tenia fins ara. En el moment d'escriure aquest article ni Benet Maimí (UDC) ni Joan Morell (CDC), de Pineda de Mar, ni Roger Montañola (UDC), de Premià de Mar, estaran al Parlament en la seva desena legislatura, i això vol dir que cap d'ells defensarà els interessos d'una comarca de 434.000 habitants que li ha proporcionat 78.395 vots a CiU.

Una comarca que ha votat un 35,56% a CiU (cinc punts per sobre de la mitjana catalana) no tindrà cap maresmenc com a diputat territorial, fet que, des del meu punt de vista, posa de manifest tres aspectes. L'escàs lideratge a Convergència i a Unió del Maresme per fer-se valer a nivell nacional a l'hora de confeccionar la candidatura, la poca habilitat dels responsables d'elaborar-la (Maimí, Morell i Montañola ocupaven els llocs 30, 31 i 32, respectivament, com si cap d'ells fos l'aposta dels seus partits) i la nul•la sensibilitat de CiU per aquesta comarca, desdibuixada des que Ramon Camp (CDC) i Josep Sánchez-Llibre (UDC) van decidir deixar d'actuar en clau territorial.

El Maresme, però, comptarà amb tres diputats escollits per partits de l'oposició. Pere Aragonès (ERC), de Pineda de Mar; Alícia Romero (PSC), de Mataró; i Salvador Milà (ICV-EUiA), d'Argentona; seran els electes de la comarca al Parlament. Aragonès ha superat el pas per les JERC i el puigcercotisme i s'ha consolidat al Parlament malgrat la renovació del partit. Romero ha rellevat Consol Prados, i la seva entrada, pels pèls, obre un nou escenari en clau successòria municipal a l'agrupació del PSC de Mataró. Milà és vella guàrdia supervivent gràcies a una combinació de preparació tècnica i quota territorial.

(Article per a la revista Tribuna Maresme)

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits