bloc sense fulls

Per què TV3 no penja el vídeo de Màrius Serra a la Nit de Santa Llúcia?

Diumenge, 16 de desembre de 2012 03:15 h

nit de Santa Llúcia 2008

Vaig assistir a la festa de la Nit de Santa Llúcia, al Nou Teatre de Tarragona, com a membre del jurat del premi de Comunicació i soci d'Òmnium. Hi he assistit els últims anys, i la veritat és que la vetllada és un acte rodó, audiovisualment atractiu i discursivament potent. Enguany, la intervenció de l'escriptor Màrius Serra, en recollir el premi Sant Jordi de novel·la, em va colpir i sorprendre, si bé és cert que ja podria haver-ho sospitat després del seu discurs en l'acte de l'Onze de Setembre al parc de la Ciutadella. També recordo la seva intervenció en la presentació del llibre sobre política 2.0 d'Ernest Benach, i les nombroses aparicions televisives i radiofòniques. La qüestió, però, és que divendres a Tarragona en Màrius va fer un discurs breu i potent que va arrencar els aplaudiments del públic.

Aquesta matinada de dissabte a diumenge, és a dir, més de 24 hores després, he estat incapaç de trobar el vídeo al TV3 a la carta. No hi apareix ni el vídeo de l'acte íntegre, que va ser transmès en directe per TV3, ni tampoc el de la intervenció (total o parcial) del flamant guanyador del Sant Jordi. Només hi figura una promoció de la transmissió de la Nit de Santa Llúcia, que deu ser una inversió considerable per a la cadena pública. I precisament perquè emetre-ho en directe, amb la qualitat de la nostra televisió, val uns diners, no acabo d'entendre que el contingut no estigui disponible perquè els internautes facin difusió i perquè els televidents que es van perdre l'acte el repesquin a la web.

Coneixedor com sóc de les rutines a les organitzacions periodístiques, em voldria imaginar que dilluns mateix hi serà, ja sigui el vídeo de l'acte o un d'específic amb el discurs d'en Màrius. Tant de bo. Però el (suposat) retard s'afegeix a una política del departament de continguts digitals de la cadena pública que trobo equivocada, i que com a ciutadà i internauta voldria plantejar. És un error que els continguts televisius públics no puguin ser compartits amb més facilitat, codi 'embedable', perquè internautes sense afany de lucre –un altre debat seria sobre els mitjans de comunicació o els competidors de la corporació pública catalana– puguin difondre i compartir capítols, peces informatives, programes o emissions en directe. Segur que hi ha un criteri i una reflexió al darrere, però la combinació de manca de reflexes i d'un cert tancament en si mateix provoca situacions grotesques com aquesta que aquí comento –la no possibilitat de recuperar el discurs d'en Màrius ni de compartir-lo a les xarxes socials, havent-ho retransmès en directe per TV3– o que un dels vídeos més exitosos de l'any a YouTube en clau catalana sigui un gag del Polònia que un internauta va penjar al seu compte personal abans que TV3 ho fes al seu compte corporatiu. 

        comentaris

mira si el trobes aquí:

http://www.tv3.cat/videos/4389651

5 -10 -20 -tots
1comentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

#AdéuACN

Dimecres, 4 mai.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits