bloc sense fulls

Community manager al CNI

Dissabte, 30 de març de 2013 23:30 h

El postpujolisme, el debat estatutari i el procés sobiranista no s’entendrien sense Internet i l’activisme digital del catalanisme. Aquest país és sobirà a la xarxa gràcies al domini .cat, i es mou en el món global amb una normalitat que contrasta amb els entrebancs del món analògic. La Catalunya 2.0, lliure i fresca, no lliga amb l’autonomia 0.0. Internet, les tecnologies i l’esperit emprenedor, dinàmic i activista de la gent del país que s’expressa en català han estat determinants en aquest salt. Sense blocs no hi hauria hagut llistó estatutari, sense xarxes socials no hi hauria hagut la mani de l’11-S. Fa 9 anys, entre l’11-M i el 14-M les mentides del PP van fer caure a Aznar-Rajoy. De l’era post-sms, la dels mitjans digitals, els blocs personals, Facebook, Twitter i altres eines socials, en són deutors els catalanistes convertits en independentistes i els independentistes marginals d’abans que han acabat conquerint la centralitat política.

Com que això és així, i les dades d’ús de les tecnologies i la presència de la llengua pròpia a la xarxa ens homologuen amb els països més avançats, el procés d’independència té a la trinxera digital un repte fenomenal. No paren de sorgir webs que expliquen els beneficis de l’emancipació nacional, no s’atura el degoteig de la col·laboració 2.0 per difondre la causa. Ara penso en el micromecenatge de milers d’internautes que faran possible la pel·lícula d’Isona Passola. D’exemples, n’hi ha un munt cada setmana. Per no parlar de l’estratègic aparador internacional que suposa la web tradicional i la força dels internautas catalans amb les eines 2.0.

Com que això és així, dic, des de les darreres eleccions al Parlament han proliferat sospitosament perfils i trolls anti-sobiranistes. Els aparells de l’Estat, funcionarials, d’intel·ligència, però també amb múltiples derivades, s’han posat a treballar de valent per intentar aturar la rauxa a favor de la consulta i/o de la proclamació unilateral. Són perfils de Facebook i Twitter que viuen permanentment a la defensiva. Salten cada cop que algun usuari molt seguit amb discurs sobiranista en diu alguna de bona. Els seus avatars són d’un mal gust evident. Suposadament no són nacionalistes, però el primer que fan és posar-se la ‘rojigualda’ a l’avatar. Això sí, al costat d’una senyera per aquell discurs tant ‘ciutadà’ del ‘junts’ millor. A mode de provocació, ho vaig deixar dit en un tuit: “Els agents del CNI desplaçats a Catalunya tenen habilitats de ‘community manager’?”


(Article publicat a Esguard, la primera revista en català per a iPad)


        comentaris


comentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits