bloc sense fulls

L'unionisme, gran perdedor a l'enquesta d'El Periódico de Catalunya

Dilluns, 10 de març de 2014 15:00 h

L'enquesta de GESOP per a El Periódico de Catalunya publicada diumenge presenta el pitjor escenari per a l'unionisme a les portes de les eleccions europees i a vuit mesos per a la consulta d'autodeterminació, que el president de la Generalitat s'ha compromès a convocar per al 9 de novembre de 2014. Dos terços del Parlament que sorgiria d'unes eleccions que es fessin ara està a favor de la consulta, i el bloc unionista, comptant-hi el PSC sencer, baixaria un parell o tres d'escons, malgrat l'ofensiva de l'Estat espanyol contra el procés sobiranista. Cap de les maniobres, de les conegudes i de les amagades, per part del govern espanyol i els poders de l'Estat contra la consulta i l'aposta sobiranista hauria servit per afeblir-lo en escons si avui se celebressin eleccions a Catalunya.

El resultat del baròmetre d'El Periódico és negatiu per a l'unionisme per 10 motius:

1) ERC seria la força més votada, amb 19,9% d'intenció directa de vot.

2) CiU guanyaria les eleccions amb escons, tot i perdre entre 14 i 15 diputats.

3) La CUP duplicaria diputats (6) i ICV.-EUiA, també compromesa amb la consulta, en guanyaria un parell (14-15).

4) El viratge unionista del PSC té penalització electoral: perdria 5-6 diputats, essent cinquena força (14-15), amb un 6,6% d'intenció directa de vot.

5) Aquesta davallada, i la del PP, que baixaria 6-7 escons, beneficia C's, que amb 17-18 diputats seria la tercera força parlamentària.

6) Els líders de les forces pro-consulta són els més ben valorats, amb Oriol Junqueras al capdavant (5,5), mentre que els unionistes reben pitjor nota. Alícia Sánchez-Camacho, amb un coneixement del 94,1%, rep una puntació de 2 sobre 10.

7) Malgrat la incertesa de la consulta i el conflicte entre els poders de Catalunya i Espanya, els catalans són optimistes: el 47,8% creu que Catalunya millorarà en els propers dos anys.

8) El Govern i el president Artur Mas obtenen una valoració més positiva que a l'anterior baròmetre. Un 80% dels votants d'ERC aproven la gestió de Mas, una xifra que baixa al 66% entre els electors de CiU. La valoració de Mas ha pujat del 4,6 de l'anterior baròmetre al 4,8 actual.

9) Un 46% dels enquestats, dos punts més que el passat desembre, votaria favorablement a la independència de Catalunya.

10) El rebuig a la independència es manté en el 36%, i la resposta 'sí-no' a la doble pregunta del 9-N perd posicions. Un 53,4% votaria 'sí' a l'Estat (el 'no' rebria un 31,9%), mentre que el 86,4% votaria 'sí' a la segona pregunta de l'Estat independent, mentre que només el 8,3% diria 'no' en aquesta segona pregunta.

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits