bloc sense fulls

15 anys de Racó Català

Dilluns, 2 de juny de 2014 22:00 hRacó Català arriba al quinzè aniversari en plena forma. Conserva el cinquè lloc dels mitjans en català auditats per l'OJD Interactiva, amb 327.669 navegadors únics durant el passat mes d'abril. Supera els 20.000 'raconaires', usuaris registrats, i acaba d'estrenar disseny en un salt endavant que el reforça com a pàgina de referència de la Internet sobiranista adreçada a un públic jove. Els 15 anys de Racó Català tenen molt de mèrit perquè ha aconseguit fer-se un espai tot i la irrupció dels blogs i les xarxes socials la darrera dècada.

Una de les claus d'aquest èxit és que el Racó ha esdevingut una comunitat digital. Els 'raconaires' són una gran família, i com totes les famílies tenen discussions, com demostren els fils de conversa del Racó. Malgrat les discrepàncies familiars d'aquests darrers 15 anys, la cohesió s'ha mantingut i tots els seus membres s'apleguen quan l'ocasió ho requereix o ho permet.

El país ha viscut 15 anys apassionants, políticament parlant. I el sobiranisme ha passat pràcticament de la marginalitat a la centralitat política. Durant aquest temps, moviments, entitats i partits han pugnat per aquest salt cap a l'hegemonia política, i les tensions lògiques s'han traslladat també als fils del portal, on els 'raconaires' han discutit apassionadament. I ho segueixen fent.

Que el Racó és una comunitat cohesionada i que ha resistit la irrupció de les xarxes socials globals ho demostren les mostres d'afecte cap a un dels 'raconaires' que ens acaba de deixar, l'Oriol Papell, Bismut. La família sap respondre en moments durs com aquest.

Passen els anys, el Racó madura i la seva capacitat per millorar i reinventar-se demostra que el projecte té més sentit que mai. Seguirem!

(Article publicat a Racó Català)


        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits