bloc sense fulls

Crònica al setmanari La Comarca de la presentació de Sobirania.cat a Olot

Divendres, 3 d'octubre de 2014 22:00 h

ateneu (central) presentació llibre amb Saül Gordillo

"El dissabte dia 27 de setembre va tenir lloc a l’Ateneu Central d’Olot la presentació del llibre Sobirania.cat. 10 anys de la revolta política catalana a Internet, del periodista Saül Gordillo. Va anar a càrrec de Meius Ferrés, gestora de comunicació digital a la UdG i responsable de comunicació a la xarxa d’Esquerra Republicana, i de Joan Francesc Gras, expresident de la Fundació PuntCAT. Saül Gordillo, que actualment és cap de continguts digitals d'El Periódico de Catalunya, va ser director de l’Agència Catalana de Notícies (ACN) i és autor, entre d’altres, del llibre Nació.cat.

El llibre relata el procés cap a l’independentisme que ha experimentat el país durant els darrers 10 anys, i explica l’impacte de la comunicació a la xarxa en el moviment sobiranista. La tesi de l’autor és que l’èxit del procés no hauria estat possible sense l’existència i la potència d’aquest entorn digital, que facilita la comunicació interna, l’organització i la divulgació. El llibre remarca la importància que han tingut en aquest context projectes com ara Verkami, Viquipèdia, Vilaweb, Softcatalà, etc, i analitza el ressò de les darreres Diades a la xarxa. Ofereix una visió panoràmica en el temps i en l’espai que ens permet de comprendre com ha pogut passar que opcions que eren minoritàries en poc temps hagin esdevingut l’eix central de la política catalana.

Meius Ferrés va descriure’l amb etiquetes o hashtags que a parer seu defineixen i sintetitzen els valors de la societat civil organitzada que han possibilitat l’èxit del moviment: generositat, entusiasme, compromís, empoderament, transversalitat o expertesa al servei d’una causa comuna. Va definir Gordillo com el nostre observador nacional, que fa la crònica del moviment sobiranista des de dins, com a periodista compromès. Un exemple concret d’aquest èxit el va oferir Joan Francesc Gras, que va explicar tot el procés que va conduir a l’obtenció del domini .cat, que, malgrat tots els impediments d’un Estat que va intentar que no se’n sortissin, va reeixir gràcies a la voluntat i l’estratègia d’una comunitat organitzada i connectada. Al final del llibre l’autor fa un homenatge a 200 persones ciberactivistes, protagonistes de la Internet catalana. Es pot adquirir on line a Setciències."

Crònica publicada en el setmanari La Comarca

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

Instagram

Diumenge, 24 jul.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits