bloc sense fulls

Karma Peiró

Dilluns, 8 de juny de 2015 07:00 h

K13 // Bookcamp: Karma Peiró

PEIRÓ, Karma @kpeiro (Barcelona, 1968). Periodista especialitzada en Internet i les TIC, és a la xarxa des de 1995, quan va treballar en el primer proveïdor d’Internet a l’Estat espanyol, Servicom. Va impulsar el Grup de Periodistes Digitals (1995-2001), que va presidir els dos últims anys; el primer Congrés Internacional de la Publicació Electrònica (1998); comunitats virtuals a En.red.ando (1998-2003); el Boletín DeTeletrabajo, amb el sociòleg Emilio Sáez (2001-2004); el podcast Ladridos al Amo, amb Luis Ángel Fernández Hermana, des de 2006; Coordinadora Comissió Periodisme Dades del grup espanyol de l’Open Knowledge Foundation (OKFN_Spain), des de 2013; les primeres Jornades de Periodisme de Dades i Open Data (2013-2014); sessions mensuals de periodisme de dades al CCCB, des de 2013; i expedicions de dades, des de 2013. Escriu en el seu blog professional des de 2003. Ha publicat el llibre 'Las Redes de Telecentros en España. Una historia por contar' (2006) i ha treballat a la 'Revista Web', 'La Vanguardia', TV3 i Catalunya Ràdio, sempre amb programes o espais digitals, i ha impartit classes de Periodisme Digital a les universitats UOC, UVIC, UIC, UPF, UAB i URL. Actualment és coordinadora de les comunitats tecnològiques del projecte BarcelonaLab de la Direcció de Creativitat i Innovació de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i és professora de grau de Periodisme Digital i del Màster de Periodisme Avançat a la Facultat de Comunicació Blanquerna (URL). Karma Peiró ha tingut l’oportunitat d’haver assistit al naixement dels mitjans digitals, en contacte directe amb els seus impulsors i directors, així com haver conegut les redaccions digitals dels mitjans tradicionals. Un dels seus records de 1995 és el de les primeres pàgines en blanc i negre quan treballava a Servicom. “Em van dir que la meva tasca era explicar per telèfon a gent interessada en Internet en què consistia això de la xarxa i havia de convèncer a institucions i empreses que fiquessin contingut a la xarxa, que mentre més gent posés els seus textos, noms, referències, més informació tindríem entre tots. No hi havia pàgines en castellà! I molt poques en anglès, repartides per carpetes perquè no existia disseny. Qui ens anava a dir que ara estaríem desbordats d’informació”, explica.

(Karma Peiró és un dels 200 protagonistes de la Internet catalana de Sobirania.cat. Aquest és l'índex onomàstic del llibre amb un miler de referències. Podeu comprar el llibre online.)


        comentaris

Saül, tot molt bé, nomès una precisió: Servicom fou el tercer proveïdor de l'estat per darrera de RedIRIS i GOYA servicios telemáticos (aquest últim, el primer privat). Desprès hi seguiren Servicom, ASERTEL i CINET a la nostra terra. Sé que em perdonaràs que faci la puntualització 2 anys més tard del post, però crec que és important que les coses escrites de la nostra història d'internet, quedin rigorosament explícitades.

5 -10 -20 -tots
1comentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits