bloc sense fulls

Catalunya Ràdio arriba en FM a l'Estartit

Diumenge, 2 d'abril de 2017 20:45 h


La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha posat en marxa un nou centre emissor a la muntanya del Rocamaura que permetrà resoldre definitivament les històriques deficiències de cobertura dels senyals per FM de les emissores de Catalunya Ràdio a la zona de l’Estartit. Amb aquesta millora tècnica, la Corporació ha atès la petició que li havia traslladat l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, conscient que aquesta era una situació que calia resoldre tan aviat com fos possible.

Per visualitzar la importància que té aquesta actuació tant per al territori, com per a la radio pública catalana, aquest matí s'ha organitzat una visita institucional i tècnica, en la qual hi han participat l'alcalde, Josep Maria Rufí; el regidor de Comunicació, Josep Martinoy; el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo; el director tècnic de Catalunya Ràdio, Antoni Roig, i el director d’Explotació i Enginyeria de la CCMA, Amadeu Gassó, acompanyats per responsables de l’empresa Cellnex Telecom.

Saül Gordillo ha posat l'accent en els esforços que està fent Catalunya Ràdio per millorar la cobertura a tot el territori i evitar punts foscos com el que des de feia anys afectava l'entorn de l'Estartit. Confia que aquesta millora tècnica acostarà el servei públic d’informació, entreteniment i cultura que ofereix el grup d’emissores de Catalunya Ràdio als veïns, residents i visitants d’un dels més importants centres turístics de la Costa Brava. Ha recordat que té una població d'uns 3.000 habitants, però que la població flotant supera les 15.000 persones, per la qual cosa les deficiències afectaven a un elevat nombre de ciutadans.

Amb aquest nou centre reemissor, les emissores de Catalunya Ràdio ja arriben a 7.236.586 persones, que representen el 98,4 de la població catalana. A l'Estartit, Catalunya Ràdio emetrà a la freqüència de 105.8 MHz; Catalunya Informació, a la de 92.3 MHz, i Catalunya Música, a la de 102.6 MHz. Aquest matí, el programa de Catalunya Ràdio Popap, amb Mariola Dinarès, ha entrevistat l’alcalde Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí, per parlar d’aquesta nova infraestructura.

Rufí ha valorat molt positivament els esforços que s'han fet des de la CCMA i des de Catalunya Ràdio, per resoldre les deficiències històriques i evitar així, greuges comparatius entre els veïns i veïnes del municipi. Per a l'Ajuntament era un tema important i així es va traslladar als responsables de la ràdio pública catalana. L'alcalde també ha recordat que es tracta d'un grup d'emissores que configuren un servei essencial per a la cohesió i vertebració nacional, ja que són estructuralment bàsiques per a la configuració de l'espai comunicatiu català. En aquest sentit, ha agraït ben sincerament la sensibilitat amb què el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha gestionat aquest tema.

Catalunya Ràdio: Catalunya Ràdio arriba a l'Estartit sense interferències
El Punt Avui: Emissor a l'Estartit per donar cobertura a Catalunya Ràdio
Diari de Girona: Catalunya Ràdio posa fi als problemes de cobertura que patia a l'Estartit amb una nova antena al Roca Maura
Nació Digital: L’Estartit recupera la cobertura de Catalunya Ràdio
Directe: Catalunya Ràdio posa fi als problemes de cobertura que patia a l'Estartit amb una nova antena al Roca Maura
El Gerió: Catalunya Ràdio ja es pot escoltar a l'Estartit
Ajuntament de Torroella de Montgrí: Catalunya Ràdio posa fi als problemes de cobertura de les seves emissores a la zona de l’Estartit
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits