bloc sense fulls

Catalunya Ràdio, el mitjà més equilibrat i plural en la cobertura informativa del 21D

Dimarts, 30 de gener de 2018 11:15 hL’informe del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) sobre la cobertura de les eleccions al Parlament del 21 de desembre, en què compara la presència i temps de paraula de les diferents opcions polítiques, constata que Catalunya Ràdio i TV3 van ser els mitjans que més van igualar el temps de notícia dels diferents partits en les informacions sobre la campanya electoral. Segons l’informe, Catalunya Ràdio i TV3 van ser també els mitjans més plurals, amb més diversitat de veus en les informacions relacionades amb el 21D.

Catalunya Ràdio i TV3 van ser els mitjans que més van igualar el temps de notícia de les diferents candidatures en la cobertura informativa de les eleccions al Parlament del 21 de desembre. Aquesta és una de les conclusions més destacades de l’informe del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) fet públic aquest dilluns i que compara la presència i temps de paraula de les diferents opcions polítiques. L’informe analitza, d’una banda, les informacions estrictes de campanya electoral i, de l’altra, les informacions relacionades amb les eleccions. Sobre el seguiment de la campanya electoral, el regulador audiovisual constata la tendència de TV3 i de Catalunya Ràdio d’igualar el temps dels diferents partits, de manera que entre els set partits que van obtenir representació parlamentària en les últimes eleccions al Parlament, en el cas de Catalunya Ràdio, la distància entre el primer, JuntsxCat, i el darrer, la CUP, va ser de 3,2 punts.
 
Pel que fa l’anàlisi de les informacions relacionades amb les eleccions, l’informe examina el temps de paraula cedit als representants polítics als diferents mitjans. També, en aquest cas, TV3 i Catalunya Ràdio van ser els que van mostrar més pluralitat de veus. L’anàlisi que recull l’informe del CAC se centra en la cobertura de la campanya del 21D, del 5 al 19 de desembre, en programes informatius diaris de TV3, Catalunya Ràdio, 8tv, Rac1, TVE Catalunya, La1, Telecinco, Antena 3 TV i La Sexta. El regulador audiovisual també es fixa en la presència de representants polítics en debats, entrevistes, magazins informatius i altres espais informatius emesos per les televisions i ràdios, el 3/24 i el canal 24h. En total, 141 hores d’informació, corresponents a 221 informatius diaris i 225 magazins i altres espais informatius.

CCMA: TV3 i Catalunya Ràdio, els mitjans més equilibrats i plurals en la cobertura informativa del 21D.
La Vanguardia: TV3 i Catalunya Ràdio van ser els mitjans més plurals en les eleccions del 21-D, segons el CAC.
Comunicació 21: La cobertura electoral de TV3 i Catalunya Ràdio va ser la més equilibrada i plural.
Nació Digital: TV3 i Catalunya Ràdio van ser els mitjans més plurals en la cobertura del 21-D.
Regió 7: TV3 i Catalunya Ràdio van ser els més plurals en les eleccions del 21-D.
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

ACN

Dimecres, 22 jul.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits