bloc sense fulls

Catalunya Música supera els 11 milions d'oients a Europa amb els concerts de la UER

Dimarts, 10 d'abril de 2018 17:00 hLa internacionalització de compositors, intèrprets i del patrimoni musical català és un dels reptes de Catalunya Música, que ha superat el 30è aniversari de l'emissora amb un rècord d'audiència potencial a Europa, els 11,7 milions d’oients. L’emissora de música clàssica de Catalunya Ràdio ha assolit una fita rellevant durant el 2017: 574 peticions de concerts i situar-se al màxim nivell internacional, juntament amb les ràdios públiques de Finlàndia, França i Regne Unit.

La Unió Europea de Radiodifusió (UER), de la qual forma part el grup d'emissores de Catalunya Ràdio des del 2009, ofereix cada temporada als 92 membres i associats una programació diària de concerts, en directe i en diferit, a través d’aquesta xarxa d’emissores de ràdio públiques. Com a membre d’aquesta plataforma de cooperació i intercanvi de continguts, Catalunya Música, que compta amb el suport de l’Obra Social 'la Caixa', emet concerts de primer ordre, i situa les produccions pròpies a escala internacional. Durant el 2017, Catalunya Música va ser una de les emissores públiques més actives en la difusió de concerts a través de la UER, amb 68 concerts que van tenir 574 peticions. Cada concert ofert per Catalunya Música va obtenir una mitjana de 8,4 peticions, ràtio que situa l’emissora catalana en un nivell similar a ràdios públiques com la finlandesa (10,2), la francesa (9,9), la britànica BBC (8,9) o la sueca (6,3), i molt per sobre de la irlandesa (4,6) o l’espanyola (4). Les 574 peticions rebudes per Catalunya Música mantenen el nivell de peticions del 2016 (570), en un exercici en què la demanda de concerts, en general, ha davallat lleugerament (9%) i les retransmissions en directe un 27%.

Cada concert ofert per Catalunya Música a la xarxa d’emissores de la UER té una audiència potencial d’11,7 milions d’oients, xifra que consolida el creixement de la difusió internacional de les produccions de l’emissora pública catalana. Aquest és un dels objectius de Catalunya Música, a més de divulgar i popularitzar la música clàssica al nostre país. Aquestes dades demostren que les produccions de Catalunya Música tenen una qualitat òptima i desperten un gran interès en l’àmbit de la radiodifusió pública europea i mundial. Catalunya Música es consolida durant el 2017 com una eina molt útil en la internacionalització de compositors, intèrprets i patrimoni musical catalans, amb la col·laboració de l’Obra Social ‘la Caixa’ coincidint amb la celebració dels 30 anys de l'emissora.

En el rànquing de transmissions més sol·licitades a Catalunya Música el 2017, hi ha dos concerts del Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell amb Marie-Elisabeth Hecker, violoncel, i el Quartet Schumann; un concert del cicle Palau 100, amb el violoncel·lista Jean-Guihen Queyras; tres concerts del Festival de Torroella de Montgrí amb el Conjunt de Vent del Festival de Lucerna, el pianista Nikolai Luganski i el conjunt de música antiga 'Il Giardino Armonico'. També destaquen tres concerts de L’Auditori: el 'Rèquiem', d’Enric Palomar, estrenat per l’OBC i l’Orfeó Català, la Capella Reial de Catalunya amb Jordi Savall amb obres de Mateu Fletxa, dins el cicle 'El so original', i un concert amb l’Acadèmia de Música Antiga de Berlín i 'Els Concerts de Brandenburg', de Bach. A més, en un altre registre, destaquen els set concerts del Primavera Sound enregistrats per iCat, l'emissora musical i cultural de Catalunya Ràdio que acaba de recuperar les emissores per FM i que s'ha consolidat com el mitjà oficial de la majoria de festivals del país.
 
Catalunya Ràdio: L'audiència de Catalunya Música puja fins als 11,7 milions d'oients potencials a Europa
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits