bloc sense fulls

Premis Ràdio Associació a Mònica Terribas, 'La nit dels ignorants' i Joan Vives

Dilluns, 9 d'abril de 2018 21:00 h
Ràdio Associació de Catalunya ha fet públics els guardonats de la divuitena edició dels premis que atorga cada any. En l’apartat de millor professional de ràdio, la guanyadora ha estat la periodista Mònica Terribas, directora i presentadora del programa El matí de Catalunya Ràdio, per “la seva trajectòria i capacitat periodística demostrada, amb valentia, rigor i professionalitat. Mònica Terribas. Directora i presentadora d’El matí de Catalunya Ràdio des del setembre de 2013, Terribas és professora titular del Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra, on imparteix docència des del 1993, i va ser vicedegana dels estudis de Periodisme (2000-2004). La seva trajectòria ha estat reconeguda, entre altres guardons, amb el Premi Nacional de Cultura de Periodisme (2003), el Premi Ciutat de Barcelona (2006), el Premi Nacional de Comunicació de Televisió (2007), el Premi Òmnium Cultural (2005), el Guardó 1924 de Ràdio Associació (2004) i el Premi Quim Regàs (2009). Terribas també ha col·laborat en altres mitjans, com El Periódico de Catalunya i el diari Ara, del qual va ser consellera delegada i editora.

El jurat també considera que La nit dels ignorants, el programa de les matinades de Catalunya Ràdio, mereix un reconeixement per la seva trajectòria de 30 anys, en què “ha esdevingut un clàssic modern de la programació de Catalunya i s’ha convertit en una icona de la intel·ligència col·lectiva”. Amb el periodista Xavier Solà al capdavant, 'La nit dels ignorants' comparteix les preguntes i respostes més xocants i curioses dels ignorants radiofònics, cada cop més nombrosos, a través de més canals de comunicació i durant les 24 hores del dia. El jurat distingeix també el locutor i redactor Joan Vives, de Catalunya Música, “per la seva trajectòria com a divulgador musical des dels inicis de l’emissora ara fa trenta anys.
 
Joan Vives va iniciar la seva formació a l’Escola de Música de Mataró i va estudiar flauta de bec al Conservatori Superior Municipal de Barcelona amb Romà Escalas, obtenint els premis d’honor de “Grau professional” (1986) i “Virtuosisme” (1988). Des de 1980, la seva activitat concertística l’ha portat a Alemanya, Àustria, Itàlia, França, Andorra i arreu de l’estat espanyol. També ha fet enregistraments discogràfics, radiofònics i per a televisió. Com a divulgador ha fet una gran quantitat de xerrades, conferències, cursos i seminaris, així com articles per a diverses publicacions. Actualment és professor d’Història de la música a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya i integrant de grups com Els Ministrils, quintet de bec, el Quartet barroc de Sant Simó i el Trio barroc del cafè, entre d’altres. És locutor i redactor de Catalunya Música des del 1987.

Catalunya Ràdio: Mònica Terribas rep el Premi Ràdio Associació de Catalunya com a millor professional de ràdio
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits