bloc sense fulls

Xifres històriques de Catalunya Ràdio

Dimecres, 18 d'abril de 2018 09:00 h

Catalunya Ràdio viu el millor moment de la nostra història si fem cas a les xifres d’audiència de l’EGM difoses avui, la primera onada del 2018. Per segona onada consecutiva ens consolidem al llindar dels 700.000 oients, que són els dos millors registres des de la creació del Grup d’Emissores de Catalunya Ràdio. Vam tancar el 2017 amb uns números d’audiència excepcionals i algú podria pensar que es tractava d’una qüestió cojuntural, pels esdeveniments que vam viure tots plegats com a país. Els resultats d’avui ens demostren que la reacció positiva dels oients és estructural.
 
El Matí de Catalunya Ràdio amb Mònica Terribas aconsegueix el seu rècord i s’instal.la en la xifra de 574.000 oients. Estem parlant d’un augment del 16% respecte fa un any. El Catalunya Migdia amb Òscar Fernández i Empar Moliner es consolida com l’Informatiu més escoltat i de referència a la seva franja amb 140.000 oients diaris. Un creixement del 26%.
 
Els programes que aconsegueixen liderar les seves franges són prou significatius del que representa una radio pública i de servei: La Nit dels Ignorants de Xavier Solà lidera la franja de 01:00 a 03:00 amb els oients com a protagonistes, l’En Guàrdia d’Enric Calpena ho fa defensant en l’antena la divulgació històrica i l’informatiu del migdia del cap de setmana amb Neus Bonet és la referència informativa més escollida en aquella franja del cap de setmana.
 
El Popap amb Mariola Dinarès se situa en 83.000 oients i puja un 60% respecte la mateixa onada del 2017. L’Estat de Gràcia amb Roger de Gràcia es manté en xifres superiors als 100.000 oients i consolida el creixement, el Tot Costa amb Jordi Costa i Sònia Gelmà creix un 14% i acumula 91.000 seguidors diaris.
 
Al cap de setmana seguim forts. ‘El Suplement’ de Ricard Ustrell aconsegueix 344.000 oients dissabtes i 257.000 els diumenges, amb un gran producte. I les tardes esportives de cap de setmana amb el Tot Gira de David Clupés reuneixen 138.000 persones els dissabtes i 210.000 els diumenges.
 
La resta de programes de la nostra oferta mantenen aquesta línia. Catalunya Vespre amb Kilian Sebrià obté 55.000 oients, i El Club de la Mitjanit amb Francesc Garriga, 45.000.
 
Quant a la implantació territorial, mantenim i consolidem el lideratge a les comarques de Ponent i experimentem un creixement notable a la demarcació de Girona respecte l’onada anterior, i a Barcelona i Lleida respecte fa un any.
 
Per completar la visió general, Catalunya Informació acumula 96.000 oients, Catalunya Música 50.000 –rècord dels últims 20 anys–, i iCat, en l’any del seu retorn, 14.000.
 
Són xifres importants en si mateixes però que adquireixen una dimensió especial si tenim en compte les circumstàncies en què s’han produït. Els mitjans públics hem estat a la diana d’atacs físics i polítics però ens hem mantingut en una feina de rigor, servei públic i pluralitat, que els oients ara ens coneixen. Sempre que puc i a tot arreu on m’ho demanen m’enorgulleixo de parlar del compromís dels treballadors amb la casa i el que significa.
 
Us animo a continuar per seguir sumant bons resultats. Bona feina.

(Post publicat al blog En sintonia)

Catalunya Ràdio: Catalunya Ràdio fa història a l'EGM i 'El matí' obté el seu millor resultat
Catalunya Ràdio: Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio: "La fidelitat a l'emissora es nota amb les audiències"
CCMA: Catalunya Ràdio encadena els dos millors EGMs de la seva història amb rècord absolut d'"El matí de Catalunya Ràdio"
PDF: Recull de premsa
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

Directe 4.0

Dissabte, 8 set.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits