bloc sense fulls

TV3 i Catalunya Ràdio faran una cobertura digital del judici del procés en català, castellà i anglès

Divendres, 18 de gener de 2019 14:00 h

L’estratègia de cobertura del judici del procés que hem preparat per als mitjans digitals de TV3 i Catalunya Ràdio es basa en tres focus principals:
 
En primer lloc, partim del mòbil com a principal entorn de consum informatiu.

En segon, internacionalitzem la cobertura informativa.

I en tercer lloc, proporcionem informació de context als usuaris per ajudar-los a entendre l’actualitat generada durant el procés.
 
1. El judici tindrà lloc en horari d’oficina i molta gent estarà treballant. Per tant, el mòbil pot ser un dels dispositiu de consulta més utilitzats pels nostres usuaris per a informar-se. Per això s’ha treballat amb una estragègia digital-first, és a dir, el primer lloc on informarem serà en digital, i, a més, mobile-first, donant prioritat a que la informació es rebi i es pugui consumir bé des dels dispositius mòbils.
 
En aquesta línea, un dels serveis que oferirem serà un resum diari del judici a través de WhatsApp, amb informació de l’ordre del dia, a primera hora del matí, i amb un recull dels titulars generats durant la jornada, que enviarem al vespre.
 
També pensant en el consum mòbil generarem un podcast específic pel seguiment del judici, que recollirà els moments informativament més rellevants de la cobertura que farà Catalunya Ràdio.
 
2. El judici tindrà un gran interès també fora de Catalunya, fins i tot a nivell internacional. Per aquest motiu, en l’àmbit digital TV3 i Catalunya Ràdio farà una cobertura multiidioma del judici.
 
Concretament, els idiomes seran el català, el castellà i l’anglès.
 
D’aquesta manera es pretén donar el màxim servei i també la internacionalització de la nostra cobertura informativa.
 
3. La informació generada per un judici d’aquestes característiques pot ser difícil de seguir per a un usuari no molt acostumat als processos judicials. Per aquest motiu hem considerat necessari proporcionar tota la informació de context per a poder interpretar bé la informació i fer-ne un bon seguiment.
 
Aquesta informació està a un interactiu web que es diu “Les claus del judici”, diins el 324.cat, i pretenem que sigui una “guía de butxaca” per seguir el judici.
 
L’interactiu té 4 seccions:

“Qui és qui”, amb una fitxa detallada de cadascun dels encausats, els jutges, la defensa i l’acusació.

“Cronologia del procés”, on recordem els fets més rellevants del procés, des de l’aprovació de la llei del Referèndum per part del Parlament de Catalunya fins a la petició de la fiscalia de 25 anys de presó per a Junqueras i de 16 anys per a la resta d’exconsellers.
 
“De què se'ls acusa”, on detallem els delictes dels quals s'acusa als membres del govern, la mesa i els dos Jordis, i les penes que es demanen a cada encausat.

I, “Situa't: les fases del judici”, on s'expliquen les diferents parts del judici, des de la fase introductòria, a la vista oral, que començarà en breu, i la fase de la Sentència.
 
Finalment, per a la cobertura del dia a dia del judici s’ha reforçat l’equip digital per poder fer una bona cobertura del judici i, alhora, continuar informant de totes les notícies generades per la resta d’actualitat. L’equip digital d’Informatius generarà les notícies derivades del judici i en els dies informativament més rellevants també farà un Minut-a-Minut. També treballarà la difusió per xarxes socials i per YouTube de tota la cobertura.
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits