bloc sense fulls

Estudi 17 de Catalunya Ràdio

Dimecres, 12 de febrer de 2020 12:45 hDes de dimarts, Catalunya Ràdio disposa d’un nou estudi, el 17. Es tracta del primer estudi de la ràdio pública instal·lat fora del centre de treball de Barcelona i de les delegacions territorials. També és el primer estudi de la ràdio pública en un museu, en un dels tres museus nacionals reconeguts pel Parlament, el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, al Vapor Aymerich, Amat i Jover, una antiga nau tèxtil de Terrassa i una de les fàbriques més emblemàtiques del modernisme català. Catalunya Ràdio ha cedit el material al museu i també ha format els seus monitors perquè treguin el màxim profit en els tallers de ràdio que faran amb els estudiants i visitants d’aquest equipament cultural, que anualment supera les 160.000 persones.
 
Acostar i popularitzar la ràdio entre els joves i intentar despertar l’interès per aquest mitjà i pel nostre ofici formen part del propòsit del nou estudi de Catalunya Ràdio. El director del museu, Jaume Perarnau, ha sabut veure-hi una oportunitat, de tal manera que la visita a l’espai radiofònic no sigui només una consulta als plafons i les pantalles interactives i l’observació dels materials històrics exposats. Amb l’estudi 17 del Grup d’Emissores de Catalunya Ràdio, la visita a l’espai serà més rica i participativa, fins al punt que es podran generar continguts radiofònics i penjar-los com a podcast a la web del museu. L’estudi permet gravar i emetre ràdio en directe. Els visitants podran descobrir com funciona un estudi de ràdio avui en dia, i a la mostra sobre l’evolució d’aquest mitjà de comunicació des de finals del segle XIX fins avui s’afegirà informació sobre Catalunya Ràdio.
 
Proximitat, divulgació i activitats educatives i familiars. Una aposta, la de l’estudi 17, que forma part de l’ADN de Catalunya Ràdio i que també està al servei d’altres emissores públiques que ja s’han interessat per emetre algun programa des del museu. Més enllà d’explicar la història d’un mitjà que té una vitalitat envejable, el nou espai anomenat Ràdio mNACTEC oferirà una experiència immersiva al món de la radiofonia. Probablement, l’experiència pot despertar noves vocacions professionals, i fer-ho de la mà d’una marca com la de Catalunya Ràdio.
 
“L’apocalipsi del matí de Catalunya Ràdio”, amb Elisenda Carod, Elisenda Pineda i Charlie Pee va estrenar, en directe, aquest estudi 17, amb la participació de dos concursants vallesans, el meteoròleg Francesc Mauri, veí de Terrassa, i l'actor Marc Balaguer, veí de Sabadell. Públic a l’interior de l’estudi i a l’exterior, i l’assistència del propi director del museu, Jaume Perarnau, del regidor d’Economia Social i Innovació, Universitats, Turisme i Projectes Audiovisuals, Josep Forn, i de la directora general de Patrimoni Cultural de la Generalitat, Elsa Ibar, van completar una estrena exitosa d’aquest nou espai.
 
Cal agrair a tots els professionals de Catalunya Ràdio i de la CCMA que han fet possible que un material fins fa poc operatiu a Diagonal 614 de Barcelona estigui des d’aquest dimarts a disposició d’un equipament cultural públic que sabrà esprémer al màxim aquest estudi per seduir els visitants.
 
Diari de Terrassa: El mNACTEC inaugura un nou espai dedicat a la ràdio
Nació Digital: «L'apocalipsi» de Catalunya Ràdio inaugura l'espai Ràdio mNACTEC de Terrassa
La Vanguardia: Catalunya Ràdio inaugura nuevo estudio del Museo de la Ciencia y la Técnica
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

Ràdio Pineda

Divendres, 13 ago.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits