bloc sense fulls

Recuperem iCat pel servei públic cultural la novena setmana de confinament

Dimarts, 12 de maig de 2020 10:30 h


La novena setmana de confinament recuperem el directe d'iCat, l'emissora musical i cultural pública, per combatre l'emergència cultural arran de la crisi del coronavirus. Torna Els experts amb Albert Miralles, Roger Seró i Laia Vidal, cada dia de 7.00 a 10.00 hores, en directe des de l'estudi 2 de Diagonal 614 des d'aquest dimecres. A la programació d'aquesta novena setmana d'estat d'alarma també incorporarem, a partir de dilluns, 18 de maig, a les 18.00 hores, Independents, amb Josep Martín, des del confinament. Amb aquests dos programes iCat recuperarà tota la programació, la major part de la qual seguirà fent-se gràcies al teletreball i en format 'ràdio confinada'. El directe d'Els experts i la incorporació el proper dilluns d'Independents pretenen ajudar al sector cultural del país que tant està patint en l'actual crisi per la Covid-19.

La ràdio pública vol contribuir a esmorteir l'impacte que aquesta situació excepcional està provocant a l'escena musical catalana i a la indústria cultural del país en el seu conjunt. La millor manera de fer servei públic des d'iCat és, a més de conservar una fórmula musical que conté una de cada tres cançons de l'escena catalana, recuperar una programació habitual que té en la difusió, promoció i debat la seva essència. iCat fa més companyia que mai precisament quan el consum de la ràdio musical més està augmentant a l'Estat espanyol des de l'inici de la crisi sanitària, aquestes últimes setmanes. Però iCat també és aparador d'una indústria cultural que necessita més que mai canals de comunicació amb una audiència sensible i consumidora de productes culturals. És per això que, a partir de dimecres, 13 de maig, 3 hores més de programació habitual en directe completen l'oferta d'iCat, que compleix els plans de recuperació de l'activitats fixats per l'empresa i ara només estarà pendent de trobar el moment de recuperar, quan es pugui per raons de prevenció i seguretat, la fórmula musical locutada, que anomenem selecció iCat. El consum de ràdio musical ha pujat al conjunt de l'Estat les últimes setmanes respecte les primeres de l'estat d'alarma, segons l'AIMC.

Amb Miralles, Seró, Vidal i Martín, l'oient d'iCat recuperarà ja aquests dies tots els seus continguts de referència, atès que des de fa setmanes s'han recuperat capítols nous d'El celobert, de Lluís Galvadà, i Delicatessen, d'Albert Puig –aquest la setmana passada–, i tots els programes temàtics culturals de l'emissora en format 'confinat'. Miqui Puig ha oficiat des del primer dia de la crisi des de casa seva les sessions musicals al seu Pista de fusta.

Tot l'equip d'iCat està fent una gran feina, i amb el programa iCat a casa amb Albert Miralles des de casa ha volgut des del primer moment de l'estat d'alarma dur als oients d'iCat i de Catalunya Ràdio l'actualitat musical del país i de tot el sector cultural. Aquest dimecres, 13 de maig, recuperem íntegrament l'oferta d'iCat i posem l'emissora al servei d'un sector que viu una autèntica emergència. L'emissora oficial de la majoria de festivals musicals del país, iCat, readapta els recursos i focalitza ara els seus esforços en ajudar i acompanyar.Amb el retorn d'iCatMans, de Quim Rutllant i Ester Plana, i de Paraules de vida, d'Emili Pacheco, Catalunya Ràdio fa un pas més cap a la 'normalització' de la seva programació. En total, les emissores de Catalunya Ràdio emetran aquesta novena setmana de confinament 40 programes gràcies al teletreball i la fórmula 'confinada'. La informació com a servei públic davant de la pandèmia, l'entreteniment, la cultura i l'esport es veuen completats en l'oferta de Catalunya Ràdio pels programes temàtics habituals.

I tot això amb només tres realitzadors fent programa en directe des dels estudis de l'emissora: Mònica Terribas (El matí de Catalunya Ràdio), Adam Martín (subdirector de l'Estat de Gràcia), i Xavier Solà (La nit dels ignorants 3.0). Tota la resta de realitzadors en directe (Mariola Dinarès, Òscar Fernández, Empar Moliner, Roger de Gràcia, Xavi Cazorla, Ernest Codina, Joel Díaz, Kilian Sebrià i Laura Rosel, de dilluns a divendres) ho fan des de casa seva gràcies als miracles dels companys de Tècnica i a les eines que permeten teletreballar. Després hi ha tots els programes enregistrats que es fan també confinadament. El cap de setmana l'oferta de programes confiants complementa una estructura en directe amb tres pilars: Roger Escapa, que fa El suplement des del seu domicili, però amb Joan Botta a l'estudi 1; Neus Bonet o Gemma Bonet que fan Catalunya migdia cap de setmana en directe des de l'emissora; i David Clupés, que lidera un reformulat Tot gira també en directe des de Diagonal 614. La setmana passada, la vuitena setmana de confinament a les emissores de Catalunya Ràdio, ja vam recuperar íntegrament Catalunya Informació com a emissora de servei públic continuat en la crisi del coronavirus, amb la programació habitual, però amb la major part dels periodistes fent teletreball als seus domicilis. A l'emissora, l'estructura imprescindible per garantir les 24 hores d'informació en uns temps tan excepcionals per a la ciutadania.


L'emissora de clàssica i contemporània, que manté bona part de la seva programació amb continguts de 'ràdio confinada', encara no ha recuperat els programes en directe, però des de fa dies s'hi està treballant per tornar-los a l'antena. Es mantenen tots els programes habituals de Catalunya Música en teletreball i l'Afinats, que l'equip està elaborant diàriament per mantenir una finestra amb l'actualitat cada matí, també fet des del confinament.

1 de maig: Torna l'APM? a Catalunya Ràdio i recuperem Catalunya Informació la vuitena setmana de confinament
24 d'abril: Programació de la setena setmana de confinament a les emissores de Catalunya Ràdio
20 d'abril: Torna L'apocal·lipsi a El matí de Catalunya Ràdio la sisena setmana de confinament
16 d'abril: Catalunya Ràdio, Catalunya Música i iCat omplen el cap de setmana amb programes fets a casa
14 d'abril: Catalunya Informació retorna la cinquena setmana de confinament
2 d'abril: Nova programació de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació pel coronavirus (tercera setmana confinament)
24 de març: Nova programació de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació pel coronavirus (segona setmana confinament)
15 de març: Nova programació de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació per la crisi del coronavirus
14 de març: Nova programació d’iCat i Catalunya Música per la crisi del coronavirus
13 de març: Servei públic de Catalunya Ràdio davant la crisi del coronavirus
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

ACN

Dissabte, 21 mar.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits