bloc sense fulls

Catalunya Ràdio, renovada

Divendres, 28 d'agost de 2020 08:30 hEl nou “El matí de Catalunya Ràdio” culmina el projecte de renovació dels continguts de la ràdio pública que vam començar des de la direcció de l’emissora el 2016. La programació de la temporada 2020-2021 suposa una renovació profunda amb canvis a la franja de matí i a la de nit que pretenen injectar més dinamisme en informació, entreteniment i humor i, especialment a la nit, captar una audiència més jove, un dels mandats que tenim els mitjans públics del país. A partir del dilluns 31 d’agost, l’audiència anirà descobrint una nova proposta del programa insígnia de la ràdio pública, “El matí de Catalunya Ràdio”, dirigit i presentat per Laura Rosel, que compta amb el també periodista Albert Segura de subdirector i un equip jove, renovat i dinàmic. Tot el que succeeixi al carrer, al país i al món també sonarà a l’antena de Catalunya Ràdio en el programa que aporta la meitat dels oients de l’emissora.
 
El nou “El matí de Catalunya Ràdio”, liderat per una dona periodista de trajectòria contrastada com Laura Rosel, és el mascaró de proa de la renovació d’una temporada que revolucionarà la fórmula nocturna. Dos nous programes –“El búnquer”, de Peyu i Jaïr Domínguez, i “Adolescents XL”, de Roger Carandell i Juliana Canet– aportaran humor transgressor i entreteniment de 10 a 12 de la nit, amb una aposta digital forta i l’objectiu de captar nous públics i audiència jove. Amb el matí i la nit es completa el sacseig que necessitava l’oferta de continguts diaris de la ràdio pública, que tan bons resultats d’audiència analògica i digital ens ha proporcionat aquests últims anys.
 
Altres novetats de la temporada 2020-2021 és el programa dirigit al públic familiar “Kids XS”, de Pau Guillamet i Txell Bonet, els dissabtes d’1 a 2 del migdia. Aquesta proposta provinent d’iCat va orientada a les famílies i els infants, en la qual l’oci, la cultura i l’entreteniment per als més petits de la família en seran protagonistes. L’altra gran aposta de la temporada té format digital i és la continuïtat de la nissaga estrenada amb el podcast “Tor, tretze cases i tres morts” i el programa exitós “Crims”, de Carles Porta. “El segrest” és la nova sèrie de no-ficció de Catalunya Ràdio, que un cop més innova amb un contingut enregistrat amb tecnologia de so immersiu que oferirà una experiència d’escolta més intensa, encara, que la que van viure els fans de “Tor” i de “Crims”. El segrest de la farmacèutica d’Olot explicat com no s’havia fet mai fins ara.
 
Una altra de les novetats que em fa especial il·lusió d’anunciar és l’aparició per primer cop a la ràdio pública del país d’un programa de temàtica LGTBI, que arrencarà en format podcast a l’octubre. El programa “Ja m’entens”, de David Àvila, oferirà una realitat molt diversa i moltes vegades poc coneguda o desconeguda per al públic majoritari. Finalment, Catalunya Ràdio fa el pas per donar veu a la diversitat sexual dels habitants del nostre país.
 
El lideratge de Catalunya Ràdio entre els usuaris joves a Internet, on la ràdio pública és la primera entre aquest públic, i el creixement de consum digital experimentat els últims anys mereixen un impuls nou a l’aplicació per a mòbils i tauletes. Comencem temporada de ràdio amb una nova “app” de Catalunya Ràdio que millora el disseny i la usabilitat per seguir posant l’usuari al centre de les nostres decisions. Amb la nova aplicació mòbil, pretenem augmentar els consums d’àudio i dels continguts de ràdio visual de Catalunya Ràdio, iCat i Catalunya Música, emissores generalista i temàtiques que aposten per una evolució del concepte de ràdio tradicional que encaixa més bé en l’entorn digital.
 
Venint d’una temporada 2019-2020 marcada per l’impacte de la Covid-19 i d’un estiu també extraordinari per la situació derivada de la pandèmia, en què els professionals de les quatre emissores públiques han excel·lit en el servei públic i el compromís amb l’audiència, se’ns presenta un curs 2020-2021 d’alta intensitat informativa per les crisis sanitària, econòmica i social per a les quals els treballadors de Catalunya Ràdio, Catalunya Informació, iCat i Catalunya Música i la nostra oferta de continguts estem preparats i il·lusionats.

Catalunya Ràdio: Catalunya Ràdio presenta una programació "jove, renovada, dinàmica i desacomplexada"
Catalunya Ràdio: Catalunya Ràdio presenta divendres la nova temporada en un especial d'"El matí de Catalunya Ràdio"
Catalunya Ràdio: Saül Gordillo: "Aquesta temporada és la culminació de la renovació de la ràdio pública"
Catalunya Ràdio: Laura Rosel: "En aquest moment d'incertesa volem ajudar els oients a entendre on som i cap on anem"
Nació Digital: Totes les novetats de la graella de Catalunya Ràdio, renovada des del matí fins a la nit
Nació Digital: Renovació des del matí fins a la nit
El Punt Avui: Catalunya Ràdio, renovada
Segre: Catalunya Ràdio, renovada des del matí fins a la nit
Racó Català: Catalunya Ràdio, renovada des del matí fins a la nit
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

ACN

Divendres, 19 des.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits