bloc sense fulls

Repòrter, setembre de 1992 | Amb l'estiu pugen les violacions

Diumenge, 10 de gener de 2021 06:00 hAquest estiu hi ha hagut un total de tres violacions als municipis de l'Alt Maresme, dues a Calella i una a Malgrat. Les agressions sexuals en aquesta zona es produeixen principalment durant l'estiu i les característiques coincideixen força sovint ja que els violadors actuen de nit, en llocs descoberts —descampats o platja— i després d'una trobada fortuïta entre l'agressor i la víctima, que sol ser turista. En aquests casos l'eficàcia dels cossos de seguretat —tant Guàrdia Civil com Policia Local— és demostrada ja que fins ara han detingut a la majoria dels pressumptes autors. Les tres violacions d'aquest estiu han tornat a posar sobre la taula aquesta problemàtica en els nostres municipis, especialment per les característiques de dues d'aquests violacions.

A Malgrat de Mar, un ciutadà magribi va agredir sexualment una jove de la població en una zona propera al polisportiu. La Policia Local va detenir el pressumpte autor, que va ser reconegut per la víctima i va ser posat a disposició dels jutjats d'Arenys de Mar. Aquest cas trenca la norma d'aquests delictes a l'Alt Maresme ja que la víctima era una noia de la població i no pas una turista com és el més normal, segons les estadístiques policíaques a que ha tingut accés REPÒRTER.

A Calella, a finals de juliol, una turista alemanya de 17 anys va ser violada per tres alemanys a l'interior dels apartaments Concorde, on s'allotjaven els nois. La noia va anar als apartaments dels seus compatriotes acompanyada per unes companyes i va ser l'única que es va voler quedar. Els pressumptes autors de la violació —Wolfgang Opltz, de 20 anys; Marcus Martin Steinhauer, de 28, i Stetan Lazarevic, de 23— van ser detinguts per la Guàrdia Civil i van manifestar que patien els efectes de l'alcohol. La tercera violació d'aquest estiu també es va cometre a Calella. Una jove alemanya de 19 anys era a la platja, a la zona del far, amb un amic seu. Cap a les onze de la nit cinc homes es van presentar i van agafar el noi, el van agredir i el van obligar a veure com violaven la seva companya. La noia va ser violada cinc cops i posteriorment van fugir amb un vehicle. La Guàrdia Civil no va poder realitzar cap detenció ja que les dades facilitades per la noia eren mínimes i ni tan sols es va poder saber la nacionalitat dels autors. Aquest últim fet és el més commovedor.

Segons dades policíaques referides a la població de Calella, en els últims quatre anys s'han produït cinc violacions —que segons les fonts consultades no són massa en comparació amb d'altres zones—de les quals en tres es va detenir al seu pressumpte autor. Les dues que no s'han resolt són la d'aquest estiu —per manca d'informació facilitada per la víctima— i la de fa uns anys, comesa sobre una noia de Calella a la zona de la piscina. A més, la Guàrdia Civil de Calella va detenir el mes de setembre de l'any passat un portuguès —José Manuel da Costa, de 37 anys—acusat de ser l'autor d'un delicte de violació a una menor de 10 anys d'Argentona i per haver abusat sexualment d'una amiga seva de menor edat. Da Costa és a la Model de Barcelona.

Les penes pels violadors són de les més altes ja que el Codi Penal estipula, en el seu article 429, entre 12 i 20 anys de reclusió menor. La violació queda demostrada en el moment en què existeix una acusació —si l'agressió no és denunciada la policia no la pot perseguir a excepció que es tracti d'una menor d'edat o un disminuït psíquic— una identificació de l'agressor i un informe facultatiu del forense en què es comprovi l'existència de lesions i esperma a la vagina de l'agredida.

(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 4, setembre de 1992, pàgina 27.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

Praga

Divendres, 6 mar.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits