bloc sense fulls

Repòrter, setembre de 1992 | Marpi té aturades les obres d'ampliació del seu taller

Diumenge, 10 de gener de 2021 04:30 hL'Associació Marpi d'ajuda al disminuït psíquic està pendent de les col·laboracions econòmiques que arribin per part de les administracions per poder dur a terme l'ampliació del seu taller de treball adaptat, que és previst que tingui una capacitat per una seixantena de persones, en la primera de les dues fases previstes, ja que té les obres aturades. Actualment, hi ha uns quaranta disminuïts psíquics de l'Alt Maresme treballant en aquests tallers adaptats, situats als baixos de l'escola.

L'Associació Marpi, que va posar en funcionament l'escola per a disminuïts l'any
1977 a Pineda de Mar, ha reivindicat en diverses ocasions la necessitat de rebre suport econòmic per part de la Conselleria de Benestar Social de la Generalitat, la Fundación ONCE i riNEM amb l'objectiu de continuar amb les obres d'ampliació dels tallers. Amb aquest projecte s'aconseguiria cobrir les previsions del Pla Interdepartamental d'Integració Laboral dels Disminuïts Psíquics, fet per la Generalitat, que fixa en 150 places les necessàries per a la zona de l'Alt Maresme per l'any 2.000. Les negociacions fetes fins ara per part de l'Associació Marpi i els responsables del Taller Horitzó han aconseguit un compromís inicial per part de Benestar Social, que està disposat a invertir uns 14 milions de pessetes. L'Ajuntament de Pineda ha donat un primer pas pel que fa a l'ajuda per part de les administracions públiques i ha assumit les despeses de la redacció del projecte d'ampliació del taller, a més de signar un conveni que suposa uns ajuts de fins a tretze milions cap a Marpi.

El pressupost de la primera fase puja 75 milions de pessetes, mentre que la segona fase preveu la construcció d'una altra nau i podria donar cabuda a les previsions fetes per l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS). L'Associació Marpi, que segons els seus estatuts és una entitat sense afany de lucre i que té com a finalitat l'ajuda i la promoció del deficient mental, també manté converses amb ajuntaments de la nostra zona per aconseguir compromisos ferms a nivell d'ajudes econòmiques. Aquestes aportacions municipals dependrien del número de persones que haurien de treballar en aquests tallers, un cop estudiades les estadístiques i previsions, del número d'habitants de cada localitat.

Aquest taller és situat al costat de l'escola —on principalment hi ha nens en edat escolar—, a prop de la riera de Pineda, a la zona de Montpalau. En aquesta escola pública s'educa els disminu'íts psíquics de l'Alt Maresme, mentre que l'objectiu del taller és poder integrar els alumnes al món laboral d'una forma adaptada, per tal que puguin disposar d'un salari mínim cada mes a canvi de fer unes feines en el muntatge i la composició d'aparells d'electricitat i electrònica.

La feina d'aquestes persones està especificada pels monitors depenent del grau de disminució psíquica. La construcció del nou taller permetria també millorar el
funcionament i la infrastructura dels locals. A més de les tasques productives, els monitors organitzen activitats d'esport i lleure, fora de l'horari escolar o de treball.

(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 4, setembre de 1992, pàgina 29.)

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits