bloc sense fulls

Repòrter, octubre de 1992 | IC de Malgrat critica la gestió econòmica i la vol controlar

Dilluns, 11 de gener de 2021 08:00 hEl grup municipal d'Iniciativa per Catalunya (IC) a l'Ajuntament de Malgrat de Mar ha criticat la gestió econòmica del consistori i ha demanat la responsabilitat de controlar la despesa i coordinar les diferents regidories. La portaveu d'IC, Marta Hernández, va criticar l'administració dels diners i la despesa de les regidories perquè no s'ha complert amb les previsions del pressupost per a l'any 1992 i s'han concedit subvencions que no estaven previstes. Segons Marta Hernández, aquesta descoordinació en l'aspecte econòmic es dóna perquè hi ha disset regidories portades per regidors diferents i que pertanyen a grups polítics també diferents —l'Ajuntament de Malgrat de Mar està governat a l'estil anomenat de concentració, en què tots els membres tenen responsabilitat de govern, tot i que el regidor d'ERC, Ramon Garriga i Marquès, va renunciar de les seves responsabilitats—.

Per aquests motius, la portaveu d'IC va demanar una pròrroga per aprovar les ordenances fiscals per a l'any vinent, en la sessió plenària del 8 d'octubre. En aquest ple es va donar el cas curiós que el regidor d'Hisenda, Jordi Medina (IC), no aprovava una proposta realitzada per ell mateix com són les ordenances fiscals.

Aquest cas es va donar perquè els regidors del Partit Popular (PP) i Convergència i Unió (CiU) van votar a favor de deixar sobre la taula l'aprovació de les ordenances i Esquerra Republicana (ERC) va abstenir-se. Els únics regidors que volien aprovar les ordenances van ser els del Partit dels Socialistes (PSC) ja que suposen el primer pas per a la confecció del pressupost de l'any vinent. El PP, per la seva part, va argumentar que encara no tenia clars alguns punts de les ordenances.

L'alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy, va demanar al regidor d'Hisenda que elaborés per escrit la proposta del seu partit de crear una figura que controli les actuacions econòmiques i les despeses de les regidories per tal de ser estudiada. Un cop finalitzat el ple, Conxita Campoy va dir que no s'oposaria a donar a IC aquesta responsabilitat sempre i quan es valori positivament la seva proposta i això no perjudiqui el funcionament del consistori. L'alcaldessa no va considerar especialment destacable el fet d'haver deixat sobre la taula l'aprovació de les ordenances, que s'han apujat per cobrir les necessitats del consistori per al 1993. Durant la sessió plenària, els regidors no van criticar les ordenances a nivell tècnic, però el portaveu d'ERC, Lluís Llerinós, es va mostrar en contra dels pressupostos encara vigents. Segons Llerinós, els pressupostos de 1992 —els primers de l'actual equip de govern— eren «tècnicament tancats» i no permetien actuar d'una forma àgil als regidors. Llerinós va manifestar posteriorment que «estem a favor de les ordenances però el que passa és que en el ple hi ha hagut dos temes diferents: per una banda hi havia l'aprovació de les ordenances, les quals tots els grups han vist positivament, i per l'altra el plantejament de coordinar els regidors i fer àrees de treball conjuntes".

Reestructuració del cartipàs

En aquest ple també es va produir un nou canvi en el cartipàs municipal ja que el regidor d'ERC Joan Homar va deixar la regidoria de Règim Intern per assumir la de Comerç, Indústria i Turisme, que fins ara havia estat responsabilitat del seu company de grup municipal Ramon Garriga, que va renunciar a aquestes responsabilitats. Per tant la regidoría de Règim Intern va passar a mans del socialista Agustín Marín, que és el regidor d'Esports i ara en tindrà dues. Amb els últims canvis, el grup d'ERC perd dues carteres ja que Règim Intern ha passat al PSC i Protocol —que era una altra de les carteres de Ramon Garriga— ha quedat assumit per l'alcaldia.

Durant aquest ple també es va donar el cas que el regidor de Governació, Joan Hernández (PP), va renunciar a les competències que li delegava l'alcaldessa per poder sancionar en matèria de circulació vial. El regidor de Governació va renunciar a aquesta facultat sense donar cap argumentació al ple municipal i un cop finalitzat aquest es va limitar a manifestar que va prendre aquesta decisió per «motius personals».

(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 5, octubre de 1992, pàgina 23.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

ACN

Dimarts, 10 nov.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits