bloc sense fulls

Repòrter: Un peatge molt dur

Dimecres, 13 de gener de 2021 07:00 h



L'autopista del Maresme pràcticament ja és una realitat visible. Segons les previsions, s'obrirà al trànsit l'estiu de l'any que ve. La història de la comarca durant els últims 20 anys ha anat molt lligada amb aquest projecte i si fem cas d'allò que diu que el que comença malament també sol acabar malament, l'autopista del Maresme en seria un bon exemple. L'empresa ACESA va proposar fa uns 20 anys allargar l'autopista A-19 de Mataró fins a Maçanet, però el ministeri ho va desestimar i va preferir fer-hi una autovia lliure de peatge. Al final tots sabem què ha passat: li diuen peatge tou.

Després d'un complicat procés d'expropiació provocat per la intransigència del ministeri i la privatització de la variant de la N-ll, els ciutadans del Maresme hem de patir ara la destrossa ecològica perquè ningú vol invertir 3.000 milions més en millores. L'entesa que hi semblava haver entre el MOPT i ACESA s'ha trencat i seran els tribunals els que hauran de dir qui té la raó. Però quan l'autopista ja estigui acabada, evidentment. Passarà igual amb les queixes presentades a Brussel·les. De què serviran, doncs, aquestes sentències amb les muntanyes tallades i les valls plenes de terra? Massa tard. Un cop més, la preservació del medi ambient ha estat l'última preocupació.

L'únic consol que ens queda és que la nova autopista, aquest projecte tan anhelat i al final tan odiat, aconsegueixi desembussar la N-ll.

A tots els quioscos de l'Alt Maresme

REPÒRTER va prometre al seu primer número, ara fa set mesos, que tard o d'hora acabaria sortint a tot l'Alt Maresme. La ràpida consolidació de la Revista Mensual d'Informació de l'Alt Maresme, gràcies als lectors i als anunciants, ha permès que el número 7, corresponent a gener, sigui el primer que abasta les dotze poblacions de la comarca. La confiança dipositada en REPÒRTER ens anima a començar aquest any 1993 acomplint la nostra vocació comarcalista i esperant que la resta de l'Alt Maresme ens rebi tan bé com les quatre poblacions on fins ara sortia REPÒRTER.

(Editorial de la revista Repòrter, número 7, gener de 1993, pàgina 5.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentari



comentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents






traductor



follow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits