bloc sense fulls

Repòrter, gener de 1993 | El pressupost de Calella per al 1993 puja a 1.636 milions

Dimecres, 13 de gener de 2021 06:00 hEls pressupostos municipals de l'Ajuntament de Calella per a 1993, que van ser aprovats per l'equip de govern el17 de desembre, pugen a 1.636 milions de pessetes i no suposen cap augment considerable respecte als de 1992, que eren de 1.600 milions. Els set regidors de CiU i els tres del Grup Mixt —a l'equip de govern— van ser els únics en votar a favor d'aquests pressupostos, que van comptar amb la negativa dels membres de l'oposició, formada pel PSC, PP, ERC i IC. L'alcalde, Joaquim Rey, va manifestar durant la sessió plenària dels pressupostos que aquests «són restrictius en alguns aspectes, però no pas en els temes de política social ja que Ensenyament, Joventut, Medi Ambient i Benestar Social experimenten augments importants en les seves partides». Joaquim Rey va qualificar el pressupost de «social» i va afirmar que les inversions —que tindran un valor de 386 milions en total— se centraran principalment en el projecte d'ampliació i remodelació del passeig marítim.

L'alcalde va afirmar que aquest projecte és important per al municipi ja que així també s'aconseguirà millorar l'oferta turística. Les obres d'ampliació i remodelació de la façana marítima han de començar el mes d'octubre d'aquest any i fiaurien de finalitzar abans de l'estiu de 1994. El consistori calellenc va convocar un concurs d'idees per, posteriorment, encarregar el projecte. Cinc propostes van participar en aquest concurs —es va organitzar una exposició amb els plànols— i el projecte guanyador, que va ser redactat per Lluís Ros i Blanes, preveia restringir-fii el trànsit al passeig, crear un carril per a bicicletes i diferenciar amb formes curvilínies la diferenciació entre la sorra de la platja i la zona més compacta del passeig.

Controlar la despesa

Joaquim Rey considera que els pressupostos per aquest any significaran un «estalvi escàs, però interessant» i va demanar, durant el ple, «esforç» als treballadors del consistori ja que la partida destinada a les seves retribucions és de 565 milions de pessetes. El portaveu del grup municipal de CiU, Josep Maria Parella, va destacar que l'equip de govern no ha volgut pujar els impostos i que s'ha produït una «congelació» dels sous dels regidors i de l'alcalde amb motiu de l'actual situació de crisi generalitzada. L'equip de govern també va informar que s'encarregarà una auditoria comptable de l'any 1992 i que té la intenció de fer-ne cada any «per tenir la tranquil·litat que els números són correctes», va dir l'alcalde Joaquim Rey, que no és partidari de fer una auditoria dels dotze anys en què l'anterior alcalde Ramon Bagó va governar, tal i com va demanar l'oposició després de les eleccions municipals de 1991.

La regidora d'ERC, Imma Teixidor, va manifestar que «el pressupost d'ingressos s'ha inflat per fer-lo quadrar» i que el consistori tindrà «un endeutament greu». El portaveu del PP, Miquel Tur, va tornar a demanar que l'Ajuntament de Calella cobri el deute pendent amb els altres consistoris pel subministrament de l'aigua, mentre que el regidor socialista, Manel Pujol, va dir que «el pressupost és inacceptable perquè no suposa un rellançament de la població i, a més, no estalviem més que aquest any». El regidor d'IC, Joan Juhé, va presentar dos vots particulars en què demanava més temps per estudiar els pressupostos —ja que considera que el seu grup hauria de fer una contraproposta ben fonamentada— i va dir que les inversions haurien d'anar destinades a millorar la qualitat de l'aigua i l'entorn ja que, segons ell, aquesta seria una millor oferta per al turisme que l'ampliació del passeig marítim.

(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 7, gener de 1993, pàgina 23.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits