bloc sense fulls

Repòrter, maig de 1993 | Camp deixarà la presidència del Consell Comarcal si surt diputat

Diumenge, 17 de gener de 2021 06:00 hEl president del Consell Comarcal del Maresme, el convergent Ramon Camp, està disposat a deixar la presidència del Consell en cas que surti escollit diputat ja que ha estat inclòs en el número 10 de la llista de la coalició Convergència i Unió (CiU) per la circumscripció de Barcelona. Segons les enquestes electorals, Ramon Camp sortirà escollit per anar al Congrés dels Diputats amb tota seguretat ja que el número 10 de la llista per Barcelona és una plaça garantida. La dimissió de Ramon Camp no és obligada ja que el càrrec de president del Consell Comarcal és compatible amb el de diputat a Madrid. Camp, però, sí que es veurà forçat a abandonar el càrrec de vice-president de la Mesa del Parlament de Catalunya per incompatibilitat amb el de diputat al Congrés. L'únic càrrec que Ramon Camp mantindrà és el de regidor i cap de l'oposició de l'Ajuntament de Mataró ja que, a més de ser compatible, és «el que més directament ha estat assignat pels electors», va dir després de l'acte de pre- campanya de CiU celebrat a Pineda.

La dimissió de Ramon Campdel Consell Comarcal suposarà una reestructuració d'aquest organisme ja que s'haurà de nomenar un nou president. Actualment els alcaldes de Calella, Joaquim Rey, el del Masnou, Josep Azuara —tots dos de CiU—, i el  de Canet de Mar, Josep Rovira —independent— ocupen les tres vice-presidències del  Consell del Maresme. Fonts del Consell Comarcal i d'altres properes a l'Ajuntament de Calella consultades per REPÒRTER han manifestat que l'alcalde Joaquim Rey és un dels candidats a ocupar la presidència del Consell a Mataró. Ramon Camp, però, no farà cap manifestació sobre el seu substitut
fins després de les eleccions del 6 de juny.

Fonts de l'alcaldia de Calella han assegurat que de moment no s'ha pres cap decisió i han negat que Rey hagi estat proposat per suplir a Ramon Camp. «El mateix Ramon Camp encara no ha afirmat rotundament que plegarà del Consell i parlar d'aquest tema és simplement fer especulacions. Però si arribés el moment, Joaquim Rey estarà a disposició del partit i disposat a anar al Consell Comarcal», va manifestar un portaveu d'alcaldia.

A part de Ramon Camp, hi ha d'altres polítics maresmencs que han estat inclosos a les llistes per la circumscripció de Barcelona. La persona de la comarca més ben situada en les llistes de Barcelona per al Congrés dels Diputats és la portaveu d'Iniciativa per Catalunya (IC) a l'Ajuntament de Malgrat de Mar, Marta Hernández, que ocupa el número 8, tot i que difícilment serà escollida tal i com indiquen les enquestes.

Marta Hernández, que ja havia estat inclosa a la llista de les anteriors eleccions autonòmiques, espera que Izquierda Unida-Iniciativa per Catalunya experimenti un augment considerable en aquestes eleccions. «Les enquestes indiquen que pujarem i espero que sigui un augment important ja que hi ha molts votants socialistes que estan desil·lusionats», va dir. Sobre la inclusió del president d'IC, Rafael Ribó, en el primer lloc de la llista de Barcelona, Marta Hernández va dir que estava totalment a favor d'aquesta decisió. «A Madrid hem d'enviar els millors ja que les grans decisions es prenen al Congrés i no al Parlament. A més, aquestes són unes eleccions molt importants i aquesta és una aposta forta», va afirmar.

Un altre dels polítics de l'Alt Maresme que forma part d'una llista és el portaveu del Partit Popular (PP) a l'Ajuntament de Malgrat, Gonçal Prieto, que ocupa el número 11. Prieto s'ha mostrat satisfet d'haver estat inclòs a la llista per al Congrés ja que el seu inici en el món de la política es va produir fa dos anys, amb motiu de les eleccions municipals de 1991. El PP va aconseguir passar d'un a quatre regidors a Malgrat, gràcies a la seva popularitat com a metge del poble i cap local de Sanitat.

Les possibilitats que Gonçal Prieto pugui ser escollit diputat són escasses. «És difícil que surti el número 11 de la llista de forma directa, però una forma de ser escollit seria que si el PP aconseguís governar després de les eleccions, molts diputats escollits per la circumscripció de Barcelona haurien d'ocupar altres càrrecs, com per exemple ambaixadors. Llavors aquests diputats haurien de ser substituïts pels següents de la llista i en el cas de la de Barcelona hi ha polítics com Jordi
Fernández Díaz
que possiblement no es quedarien al Congrés en cas que el PP governés», va comentar Prieto. Un altre dels maresmencs que concorre a aquestes eleccions per Barcelona és el regidor socialista de l'Ajuntament de Mataró, Remigi Herrero, que ocupa el número 15 del PSC.

També és destacable la presència del calellenc Paco Frutos en el segon lloc de la llista d'Izquierda Unida per Madrid. Frutos, nascut a Calella, és un dels dirigents més destacats del Partit Comunista d'Espanya i d'Izquierda Unida. Frutos, que viu habitualment a Madrid a causa de la seva intensa activitat política en aquesta formació, concorre a les eleccions darrere de Julio Anguita.Transició per suplir Ramon Camp

Poc després que es fes pública la inclusió de Ramon Camp a la llista de CiU per al Congrés, aquest es va mostrar decidit a deixar la presidència del Consell Comarcal, però posteriorment va anunciar que fins després de les eleccions no pensava fer públic el nom del seu substitut. Fins i tot, la responsable de premsa del Consell Comarcal va manlfestar telefònicament que Ramon Camp no diria res sobre aquest tema fins passat el sis de juny. Aquest comunicat de premsa arribava dies després que Ramon Camp es reunís a la seu del Consell del Maresme, a Mataró, amb els dos vice-presidents d'aquest organisme que són del partit —Joaquim Rey i Josep Azuara— i el conseller convergent Albert Batlle, cap de l'oposició de l'Ajuntament de Caldes d'Estrac. En aquesta reunió es va decidir que la transició per reestructurar el Consell seria llarga i no del tot immediata, tal i com s'havia pensat incialment. La possibilitat que l'alcalde de Canet, Josep Rovira, sigui el substitut de Camp és gairebé impossible ja que és independent.

Segons fonts consultades per REPÒRTER els candidats que tenen més possibilitats per ocupar aquest càrrec són Joaquim Rey i Josep Azuara. «Joaquim Rey és alcalde i això és important per ser president del Consell. L'únic que juga en contra seu és la falta d'experiència, però tot i això ho té millor que l'alcalde del Masnou, que està ocupat amb molts altres càrrecs —és president de l'Associació de Municipis de Catalunya— i està perdent pes al si del partit ja que va arribar a un límit i ara està baixant», va manifestar un conseller comarcal convergent. Malgrat això, tant Ramon Camp com l'alcaldia de Calella han mantingut una actitud de silenci sobre el tema.

(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 11, maig de 1993, pàgines 20 i 21.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits