bloc sense fulls

Repòrter, maig de 1993 | Xavier Macazaga, cap de l'expedició humanitària al Senegal

Diumenge, 17 de gener de 2021 05:00 hXavier Macazaga
viu a Calella, té 44 anys i ha estat nomenat cap de l'expedició d'ajuda humanitària al Seneral que organitza el Calella Club Tot Terreny. Aquesta expedició de vehicles tot terreny arribarà fins la localitat senegalesa d'Oussouye, on Josep Maria Canet, ex-rector de les Escoles Pies de Calella fa de missioner treballant en la construcció d'una escola.

—Quan sortirà l'expedició des de Calella?
—«El dia 14 de novembre d'aquest any a les sis de la tarda, des de la riera Capaspre. De moment fii fia inscrits deu vehicles i una vintena de persones.»
—Qui hi participarà?
—«Un grup d'amics i membres del Calella Club Tot Terreny que l'any passat vàrem anar en cotxe fins l'Aaiun. Després de veure els problemes que pateixen els països de l'Àfrica i de saber que al Senegal fii ha de missioner l'ex-rector de les Escoles Pies de Calella es va decidir fer enguany una expedició humanitària. A Oussouye, situat a la província de Casamance, el pare Canet està fent una escola. Nosaltres li portarem donatius i material humanitari que pensem recollir.»
—Es poden afegir més persones a l'expedició?
—«Estem oberts a que la gent interessada i que estigui capacitada pugui participar en aquest projecte.»
—Qui col·labora amb el Calella Club Tot Terreny?
—«L'Ajuntament de Calella, la Creu Roja, el Setem i les Escoles Pies. Hem obert un compte bancari a la Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona amb el número següent: 02.005.314-81, on la gent que vulgui donar suport a l'expedició pot ingressar algun donatiu, que serà destinat íntegrament per construir l'escola al Senegal. Pel que fa al material humanitari, ens fa falta material sanitari, escolar i esportiu, tal i com ens ho hademanat el mateix pare Canet. Els punts de recollida són la Creu Roja, les Escoles Pies i el High Burger de Calella».
—Quants dies durarà el viatge?
—«Entre 21 i 24 dies, depèn dels imprevistos ja que haurem de passar per rius, aiguamolls, pistes i carreteres. Farem un promig de 700 quilòmetres diaris. Quan s'hagi arribat al Senegal i s'hagi deixat l'ajuda humanitària, de tornada cap a Calella, farem un raid d'aventura, en què es posarà a prova l'orientació i la resistència.»
—És la primera vegada que una entitat esportiva fa un comboi humanitari?
—«Sí.»

Aventura africana

El primer viatge del Calella Club Tot Terreny es va fer l'any passat fins l'Aaiun, al Marroc. La segona sortida serà més arriscada, donat que arribarà fins al Senegal, però alhora més important a causa del seu caràcter humanitari. L'expedició farà sis etapes fins Oussouye. Calella-Salou-Algesires-Ceuta-l'Aaiun-Nouadhibou (frontera del Sahara amb Mauritània)-Rosso (frontera amb el Senegal)-Oussouye. Després de dos dies a la localitat on el pare i missioner Josep Maria
Canet
està fent una escola, els cotxes tornaran per l'interior del continent africà, a l'estil d'un raid d'aventura. Aficionats al voltant, però de cotxes tot terreny, i amants de l'aventura, els membres del Calella Club Tot Terreny protagonitzaran la primera expedició humanitària organitzada per una entitat esportiva. La major part de participants són calellencs i alt-maresmencs en general. El finançament del viatge correspon a les inscripcions i a l'ajuda econòmica de diversos patrocinadors, a banda de la campanya ciutadana per recollir donatius. El material que es vol recollir és des de medicaments bàsics fins a llibretes i samarretes. «De cara a propers anys l'objectiu és ampliar la cobertura i arribar fins a Kenia», comenta Macazaga.

(Entrevista de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 11, maig de 1993, pàgina 33.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

10J

Diumenge, 11 jul.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits