bloc sense fulls

Repòrter, juny de 1993 | L'erotisme dels policies locals

Dilluns, 18 de gener de 2021 05:30 h

La notícia dels cinc policies locals de Malgrat de Mar que van gastar unes 600.000 pessetes en trucades als telèfons eròtics fetes en tiores de servei pot servir per reflexionar sobre aquests col·lectius, que en alguns ajuntaments són els  més problemàtics. A l'Alt Maresme no cal anar gaire lluny per trobar exemples que justifiquin aquesta afirmació. Les trifulgues internes de la Policia Local de Pineda són més que conegudes, tot i que darrerament s'tian calmat els ànims bèl·lics dels agents en favor de manifestacions de caràcter laboral. L'afer dels «policies eròtics» de Malgrat pot ajudar a desequilibrar una balança, en què el plat de les irregularitats podria pesar cada cop més, tot i  els esforços d'aquells que promouen el model que es fa a l'Escola de Policia de Catalunya. L'actitud dels cinc policies de Malgrat és criticable per molts motius. Llastimosament, el càstig ha estat inexistent.

És en aquestes circumstàncies quan s'han de treure del calaix els impresos per fer els expedients disciplinaris, sense complexos i deixant de banda el corporativisme. Actuacions com la dels «policies eròtics» perjudiquen la imatge de tot el col·lectiu, que ja té suficients handicaps històrics —em refereixo a la poca preparació de les generacions veteranes. No és suficient que els policies hagin de tornar els diners a l'Ajuntament. I no ès just que un d'aquests els pugui tornar a terminis i sense interessos.

Amb quina dignitat moral podran posar multes als vehicles mal estacionats i amb quina autoritat podrà l'Ajuntament de Malgrat ordenar el cobrament de recàrrecs als ciutadans que paguen els impostos més tard del límit fixat. La millor forma de renovar la imatge d'aquests col·lectius és aconseguir que tinguin les mans netes i la cara ben alta.

(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 12, juny de 1993, pàgina 9.)

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits